Van Wonderen nei desepsje tsjin Twente: "Dit hadden we anders voor ogen"

Kees van Wonderen © Orange Pictures
Mei in 4-0-nederlaach yn de play-offs tsjin FC Twente is der in ein kaam oan it seizoen 2022/2023 foar sc Hearrenfean. De wedstriid tsjin Twente wie in grutte antyklimaks. Hearrenfean wie mear dwaande mei it beheind hâlden fan de skoare as mei sels oanfalle.
"Dit einde hadden we anders voor ogen", seit trainer Kees van Wonderen. "Je weet wel dat je het moeilijk gaat krijgen als je uit moet naar Twente. Dan probeer je in de wedstrijd te blijven, maar het was al heel snel 1-0, 2-0. Dan is het geen wedstrijd meer, dan is het alleen maar tegenhouden."
Kees van Wonderen hie in oar seizoensein foarsteld
"Twente heeft een goede ploeg, die goed in elkaar zit. Dan moet je zelf top zijn om competitief te zijn. Dat waren we vandaag niet. Niet individueel en ook niet met elkaar. Dan is het verschil daar", stelt Van Wonderen.

Ups en downs

De Hearrenfeantrainer sjocht werom op in seizoen mei ups en downs. "Misschien is dat het allesomvattende van dit seizoen. We zijn bezig, we zijn onderweg. De volgende stap is analyseren en doorontwikkelen."
Spits Sydney van Hooijdonk is it mei syn trainer iens. "Er zit wel meer in. Het seizoen is niet mislukt, maar ook niet geslaagd. Je kunt als groep niet met een tevreden gevoel terugkijken."
Sydney van Hooijdonk slút it seizoen mei in min gefoel ôf
Van Hooijdonk seach dat syn ploech kânsleas wie tsjin Twente. "Zij waren oppermachtig, dus al vrij snel heb je het idee dat het heel lastig wordt. In de vorm waarin zij verkeren, is het niveauverschil heel groot."
Neffens de spits hat it ferskil neat mei striid te krijen. "Dat lijkt dan zo, omdat je overklast wordt en aan de bal slecht bent. Maar dat is het niet, je bent gewoon kansloos."

Vlap nei de finale

By FC Twente hie Snitser Michel Vlap mei in doelpunt in wichtich oandiel yn de oerwinning fan syn ploech. Hy fierde it bedêst fanwege syn ferline by Hearrenfean. "Als ik scoor, komt er altijd een soort stofje vrij, dan word ik gek in de kop, maar ik wilde het een beetje ingetogen vieren."
Michel Vlap skoarde tsjin Hearrenfean
Vlap spruts fan in moaie fuotbalmiddei. "We spelen echt heel goed. Ik heb vertrouwen in onze ploeg en we maken zeker een goede kans om de finale te winnen." Twente moat yn de finale om in Europeesk ticket tsjin Sparta Rotterdam of FC Utrecht.