Ferry de Haan oer krityk op Kees van Wonderen: "Ik snap het, maar het is wel vroeg"

Ferry de Haan en Kees van Wonderen © Orange Pictures
"Keessie rot op" en "Schaam je kapot". Dat wie sneontejûn te hearren yn it Abe Lenstra Stadion. In part fan it publyk kearde him tsjin Hearrenfean-trainer Kees van Wonderen. Direkteur Ferry de Haan stiet efter Van Wonderen. "Ik zie geen redenen om daar aan te twijfelen."
Hearrenfean ferlear sneon mei 3-0 fan Excelsior. Nei de fjirde nederlaach op rige stie in groep fan sa'n tritich oant fjirtich man by de haadyngong. Neffens De Haan bleau it rêstich. "Het was niet onrustig of intimiderend. Ik snap de emotie ook wel. Ik heb ze te woord gestaan en een en ander uitgelegd."
It bleau ek by in petear. "Geen taferelen zoals in Amsterdam zondag. Wij zijn ook niet tevreden met het spel. Dat heb ik ook uitgelegd. En dat was het."
© Orange Pictures
Hearrenfean wûn dit seizoen de earste twa wedstriden, mar dêrnei folgen fjouwer nederlagen. De ploech stiet no tolfde, mei seis punten út seis wedstriden. It spul wie tsjin Go Ahead Eagles (3-2) en Feyenoord (6-1) al hiel min. Tsjin Excelsior wie it sneon net folle better.
"Laat ik vooropstellen, dat wij ook balen. Wij zien ook dat het niet goed gaat. Daarover zijn we in gesprek. Met iedereen binnen de club."

Fertrouwen yn Van Wonderen

Fansels folget dan de fraach oft de bestjoerder noch wol fertrouwen hat yn de trainer. "Ik snap die vraag. Al moet ik ook wel eens zuchten als ik zulke vragen hoor. Maar wij hebben geen argumenten om te twijfelen aan Kees."
Neffens De Haan binne der ek wol wat arguminten te jaan wêrom it spul minder is.
"Haye is geschorst geweest, Wålemark is nog niet wedstrijdfit en Van Beek komt net terug van een lange blessure. Bovendien zijn er een aantal nieuwe spelers, die we moeten inpassen. Jongens als Hall, Brouwers en Nicolaescu zijn er nog niet zo lang. En een jongen als Webster krijgt dan ook nog eens een rode kaart."
Na vier nederlagen is het echt niet zo dat Kees er ineens niks meer van kan.
Algemien direkteur Ferry de Haan
De Haan fernuveret him net oer de fragen dy't steld wurde oer de trainer en de krityk dy't der komt. It hat him wol wat fernuvere dat it no al komt. "Ik vind het wel vroeg. Na vier nederlagen is het echt niet zo dat Kees er ineens niks meer van kan."
Hy wiist dêrmei ek op ferline seizoen. "Vorig seizoen zijn we achtste geworden met goed voetbal. Nu verliezen we vier keer en komt er kritiek. Ik snap wel dat het gebeurt en nogmaals: wij zijn ook niet blij met het spel. Maar ik vind wel dat de kritiek vroeg komt. Het is wel heel snel."

Dreech skema

Hearrenfean spilet de kommende wedstriden tsjin FC Twente, NEC en AZ. Dat is gjin ienfâldich programma. Wat as Hearrenfean nei dizze wedstriden mei lege hannen stiet?
"Wij sluiten ons niet voor dit pittige schema. Maar om nou te zeggen: na drie nederlagen gaat Kees er uit, nee. Het is vooral ook belangrijk dat we zien dat er ontwikkeling in het team zit. Als we straks verliezen van Twente, maar we zien wel dat we zelf heel veel kansen krijgen of goed spelen, dan is dat ook weer heel anders dan dat we weggespeeld worden."