Cambuuroanwinst Silvester van der Water: "Ik kom binnen als een leider"

© Omrop Fryslân
De djoerste oankeap ea fan SC Cambuur, Silvester van der Water, hat hege ferwachtings. Fan himsels en fan SC Cambuur. Hy is te gast yn de Sportcast en we belje mei Gerald van den Belt, finansjeel direkteur fan Cambuur.
Silvester van der Water is dizze simmer oerkaam út Amearika wei. Dêr spile hy foar Orlando City. Hy spile dêr te min en hy woe graach werom nei Nederlân. "Supermooi dat Cambuur de kans heeft gehad om nieuwe spelers aan te trekken. Mede ook door Bert van den Brink (Hy die in miljoene-ynvestearring yn Cambuur, red.)."
It perspektyf yn Orlando wie der hast net. "Ik zou dit seizoen meer op rechtshalf in plaats van rechtsbuiten spelen. Nou, iedereen weet dat ik een rechtsbuiten ben. Op een gegeven moment mocht ik wel vertrekken, omdat ze wisten dat ik niet gelukkig zou worden op rechtshalf."

Van der Water ferwachtet in soad

Hy wol graach mei Cambuur yn it nije stadion spylje takom jier. Hy ferwachtet dêr sels in grutte rol by te spyljen. "Ik kom hier niet binnen als een groentje. Ik kom binnen als een leider. Er wordt dus ook veel van mij verwacht. Er zit geen druk op. Of nou ja, wel een klein beetje. De club weet wel wat ze van me willen. Dat is wel een factor geweest, dat ze nog een leider wilden binnenhalen."
Ik had al vrij snel door dat dit een ingewikkeld verhaal ging worden.
Finansjeel direkteur Gerald van den Belt oer syn soan
We belje ek efkes mei de finansjeel direkteur fan SC Cambuur Gerald van den Belt. Oer it nije stadion, oer João Virginia, de nije keeper fan Cambuur en oer it net trochgean fan de transfer fan PEC Zwolle-spiler Thomas van den Belt.
Thomas is de soan fan Gerald en tekene dizze wike in kontrakt by PEC Zwolle en dus net by Cambuur. As der ien yn steat wie om him oer te heljen, dan is it syn heit, soenen je sizze. "Ik moet zeggen dat ik daar ook wel heel terughoudend over ben geweest hoor. Het is natuurlijk wel gevaarlijk om je daar in te mengen. Maar het werd al snel duidelijk dat PEC Zwolle hem onder geen beding wilde laten gaan. De trainer zag in hem een belangrijke pion."

Thomas van den Belt woe ek graach by Zwolle bliuwe

Dat net allinnich, Thomas van den Belt woe ek sels graach by PEC Zwolle bliuwe. "Ik had al vrij snel door dat dit een ingewikkeld verhaal ging worden. Dan moest hij ruzie gaan maken bij Zwolle of zo. Maar dat is het allemaal niet waard. Ik vind dat die voor Cambuur had moeten gaan. Maar ik respecteer het. Hij komt vanaf zijn elfde bij Zwolle. Dus dat hij niet de oorlog aan wilde gaan bij de club waar hij altijd heeft gespeeld, dat waardeer ik heel erg in hem."
Sportferslachjouwers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer prate dy yn de SportCast ôfwikseljend alle moandeis by oer al it fuotbalnijs, faak mei in nijsgjirrige gast út de sportwrâld. Sa no en dan behannelje sy ek oare ûnderwerpen.
De SportCast is ek te beharkjen op Spotify, by Apple Podcasts en yn de podcast-apps. Dêr binne ek alle eardere SportCasts werom te harkjen.
Yn de Sportcast giet it dizze kear benammen oer Cambuur, mar dochs ek efkes oer sc Hearrenfean. Hearrenfean-watcher Roelof de Vries fertelt oer de nije oanwinst Alex Timossi Andersson. Hy hat kontakt hân mei technysk manager Ferry de Haan.

Noch in spits

"It liket der no sa stadichoan hieltyd mear op dat Kees van Wonderen miskien wol 3-5-2 spylje wol. As dat sa is, dan wol Hearrenfean net noch ien mar twa spitsen oanlûke. En dan is dy iene Sydney van Hooijdonk. Dan soe der dus noch ien by moatte."
De komst fan Van Hooijkdonk is noch altyd net wis en hat De Haan hat der sels ek noch gjin dúdlikheid oer, seit De Vries. "Mar se hoopje wol dat it tusken no en twa wiken dúdlik wurdt."
De Sportcast fan 11 july