Waarme, mar tige slagge njoggende edysje fan City Proms

De njoggende edysje fan it City Proms Festival ôfrûne wykein is tige slagge, seit algemien direkteur Margot Hoiting. Eltsenien koe fan tongersdei oant en mei snein rûnom yn Ljouwert fergees genietsje fan klassike muzyk. In breed skala oan ynternasjonale, Nederlânske en Fryske klassike musisy liet fan har hearre.
Trompet © Shutterstock.com
It waar siet de organisaasje dit jier mei. "Het was prachtig weer, maar zaterdag was het wel erg warm", fertelt Hoitink. "Op donderdag zijn we begonnen met symposium over musici in de zorg. Dat is heel goed ontvangen. Vrijdagavond was er een prachtig concert met een afsluiting op het Wilhelminaplein. Mensen stonden doodstil te luisteren, terwijl het best pittige kost was. Dat is prachtig om te zien."

"Grenzen vervagen"

It tema dit jier wie 'Grenzen vervagen' dat op ferskate wizen nei foarren kaam. Hoitink: "Ik ben opgegroeid in Friesland en ik zie al heel lang dat al die musici die we hier hebben iedere week muziek maken op een heel hoog niveau. Ze kunnen zich soms meten aan het niveau van professionele musici. Die grenzen vervagen. We hebben op die manier allerlei projecten gehad, waarbij grenzen vervaagden. Denk aan een stuk waarbij mensen met een beperking meespelen en waarbij het er niet toe doet of je wel of geen beperking hebt."
Weromsjen op City Proms mei Margot Hoiting