Sportklup Hearrenfean net fan slach nei teloarstellend lykspul

Trainer Kees van Wonderen raast it út © Orange Pictures
Sportklup Hearrenfean is it nije earedivyzjeseizoen úteinset mei in teloarstellend lykspul tsjin Sparta Rotterdam. Yn eigen hûs kaam de ploech fan trainer Kees van Wonderen net ta skoaren tsjin Sparta Rotterdam (0-0).
Van Wonderen sels hie it lykwols net oer in bloedeleas lykspul. "Voor mij voelde het anders. In de eerste helft hadden we moeite met de intensiteit en waren we onrustig. In de tweede helft hebben we met meer vuur gespeeld. Dan zie je wat je wilt zien van Heerenveen: dominanter spel."
Hearrenfeantrainer Kees van Wonderen
Van Wonderen hie tocht dat Hearrenfean it duel noch wol winne soe. "Ik was in de tweede helft aan het wachten op het moment dat wij de goal zouden maken."
Dat dy goal net foel, is in ôffaller, mar neffens de trainer ek gjin ramp. "Dit zijn fases waar je doorheen moet. Je moet voelen wat er nodig is om zo'n wedstrijd om te buigen in een overwinning. En er zijn genoeg positieve dingen te benoemen: de rentree van Bochniewicz, verdedigend weinig weggeven en een goede reactie op een eerste helft die onvoldoende was."
Al mei al fûn Van Wonderen de útslach terjochte: "0-0 doet recht aan de wedstrijd die we hebben gezien. Ik vond Sparta in de eerste helft beter en de tweede helft was meer voor ons. We hebben beide niet heel veel grote kansen gehad."

Van Aken: "We waren slordig aan de bal"

Joost van Aken koe ek libje mei de útslach. "Het was een beetje aftasten. Nu gaat het er echt om, er worden andere dingen gevraagd dan in de voorbereiding. Er is nog ruimte voor verbeteringen, alleen moeten we ook niet in paniek raken. We hadden deze wedstrijd het liefst gewonnen, alleen kwam het er niet uit."
Ferdigener Joost van Aken nei ôfrin fan de wedstriid
Van Aken fûn dat Hearrenfean yn balbesit net soarchfâldich wie. Tagelyk priizge er de tsjinstanner. "Sparta had het goed voor elkaar. Je wilt deze wedstrijd winnen, maar je verliest hem ook niet. Dit was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen."