Cees Roozemond hâldt nei kommend seizoen op as direkteur sc Hearrenfean

Cees Roozemond © sc Hearrenfean
Cees Roozemond hâldt nei it kommende seizoen op as direkteur fan Sportklup Hearrenfean. Hy is sûnt 2019 direkteur by de klup.
De 62-jierrige Roozemond stiet sûnt 2019 oan it roer by sc Hearrenfean. Troch bestjoerlike ûnrêst en in oantal trainerswikselingen, hie de klup in rûzige tiid. De rêst is ûndertusken wer wat werom en der folget in nije faze. "Een van mijn doelen is altijd geweest om iedereen in ons proces mee te nemen."

Rêst en kontinuïteit

It achtste plak fan ôfrûne seizoen neamt Roozemond in goeie basis om op fierder te bouwen. Yn de takomst moat de klup neffens him struktureel yn it linkerrychje fan de earedivyzje spylje. "Samen weer vooruitkijken en de belangen van sc Heerenveen te allen tijde op de eerste plek te zetten. Vanuit daar is nu het moment gecreëerd om in rust en met respect voor elkaar aan het einde van dit seizoen het stokje aan mijn toekomstige opvolger over te dragen."
Neffens Roozemond is rêst en kontinuïteit wichtich foar de klup. It klinkt paradoksaal dat hy Hearrenfean dan ferlit. "Ik word straks 63. Als je echt continuïteit wilt, moet je misschien iemand zoeken die het wel 10 tot15 jaar wil doen."
Mooi om van dichtbij te ervaren dat we stappen vooruit maken.
Cees Roozemond
Nei fjouwer jier komt der midweis 2023 in ein oan syn termyn as algemien direkteur. "Ik kijk tot dusver terug op een mooie maar ook hectische en soms vreemde periode. Na één seizoen sloeg corona toe en werd de uitdaging om onze doelstellingen te realiseren plotseling nog uitdagender. Ik ben trots op hoe de organisatie hiermee is omgegaan."
In oar heikel punt is de hege stadionhier. Dêr is noch hieltyd gjin oplossing foar. "We hebben niet de indruk dat de gemeente daar dezelfde importantie aan geeft als sc Heerenveen. We zijn de discussie nog aan het voeren, maar er moet weleens een oplossing komen. Ik heb goede hoop dat die er tijdens mijn termijn nog komt."

"Bouwen aan de club"

Roozemond wol oant de ein fan syn termyn yn 2023 noch "bouwen aan de club". "Het is mooi om van dichtbij te ervaren dat we stappen vooruitmaken en dat Heerenveen in alle opzichten groeit. De achtste plek van vorig seizoen was een prachtige prestatie."
Hie Roozemond dan net noch wat langer troch wollen? "Nee, ik ga enorm genieten van alles wat Fryslân te bieden heeft. Het is een hectische tijd geweest, het is mooi geweest. De club blijft voor altijd in je hart, maar het is wel een goed besluit."