Hearrenfean wol negative spiraal no trochbrekke: "Dit doet veel met ons"

Foar it earst sûnt 19 desimber wûn sc Hearrenfean wer in wedstriid yn 'e earedivyzje. It waard freedtejûn 2-0 tsjin Heracles Almelo. De ploech hie it nedich. "Dit was heel welkom", seit ferdigener Nick Bakker.
Nick Bakker:
Yn de ôfrûne tiid hat sc Hearrenfean net goed prestearre, konkludearret Bakker. "Als je zo lang in een neerwaartse spiraal zit, zo vaak verloren hebt en zo veel negativiteit over je heen hebt gehad, dan is dit wel heel lekker."

Negative spiraal trochbrekke

Want dy druk hat de ploech wol fernaam. "Als je overal leest en hoort 'Heerenveen is drama', 'Heerenveen gaat degraderen' en 'Heerenveen is slecht', dan doet dat wel iets met je. Maar het is wel aan ons om het tegendeel te bewijzen."
By de earste goal folge dêrom al ûntlading, jout Bakker oan. "Dat was juichen. Gelukkig konden we het goed doorbouwen. Jammer genoeg wel een goal tegen, maar gelukkig maak ik weer de 2-0. Gelukkig kon ik hem binnentikken, dat was niet zo moeilijk. Dit doet veel met ons. Ook met het publiek. We hadden een gevoel van onoverwinnelijkheid. We gaven weinig weg. Het kan altijd beter, maar dit geeft goede hoop."
Trainer Ole Tobiasen:
Foar trainer Ole Tobiasen is de opluchting ek grut. Hy naam ferline jier de trainerstaak oer fan Johnny Jansen. "Het zijn verdiende punten, complimenten aan de spelers. Ze gaan de wedstrijd met een attitude in. Hoe die jongens bleven gaan, dat is heel mooi."

'Net mei eangst it fjild op'

Der foel in lêst fan de skouders by de earste goal yn de 59ste minút. "Dan is er grote opluchting. Zo blij dat die jongens zichzelf belonen. Iedereen weet in wat voor fase we zitten: punten zijn heel belangrijk om uit de gevarenzone te komen. Later maken we gelukkig de bevrijdende 2-0. Niet achterover hangen, maar steeds blijven voetballen. Daar ben ik trots op. Niet met angst het veld op gaan, maar de wedstrijd maken."
Amin Sarr:
Sarr sels fielt him nei ôfrin in tefreden doelpuntemakker. "Toen ik de bal naar me toe zag komen, dacht ik: blijf kalm, en maak het goed af. Dan zijn we oké. Daarna was het alleen maar blijdschap. Ik was zo blij. Een geweldig gevoel. Ik had al het gevoel dat ik dicht bij een goal was. Dat ik er wel een kon maken vandaag."