Soargen by sc Hearrenfean nei sânde ferlies; kommende wiken wurde krúsjaal

"Qua vechtlust en strijd heb ik niks op de jongens aan te merken. Het is extra zuur voor ze dat ze zichzelf niet belonen", sei trainer Ole Tobiasen fan sc Hearrenfean nei ôfrin fan it ferlies tsjin FC Utrecht.
Ole Tobiasen
Syn ploech gie sneintejûn yn it eigen stadion ûnderút. It wie de sânde nederlaach op rige. "Als je zelf twee doelpunten weggeeft en ze zelf niet maakt, dan is dit wel terecht."
Yn de twadde helte spilen de Feansters better. "Dat was de beste fase van de wedstrijd. Daarvoor hadden we al grote kansen gecreëerd om op 1-0 te komen en die maken we niet en juist in die fase dat het lekker gaat, komen we achter. Dat maakt het extra zuur. In de mindere fase van Utrecht maken zij wel een doelpunt, door een fout van ons."

Noed

Hoe grut binne de soargen by de trainer? "We staan gelukkig nog op een positie dat we het zelf kunnen beslissen. Dat is fijn. De komende weken hebben we tegenstanders waarvan we wel moeten winnen. Dat worden een paar interessante weken." Miskien sels wol krúsjale wiken? "Het seizoen is nog lang, maar hopelijk gaat het niet te lang voelen."
Sven van Beek
"Utrecht heeft verdiend gewonnen. We geven de goals te makkelijk weg", konkludearre Sven van Beek. "Ik vond niet dat we heel goed speelden, in de tweede helft kwamen we wel goed naar buiten. We kregen een paar kansjes en het publiek ging achter ons staan. Toen hadden we de eerste goal moeten maken, maar dat mocht niet zo zijn."
Hy wit hoe't it is om ûnderyn te spyljen yn de tiid dat er op hierbasis by Willem II spile. "Dat wil je niet." Neffens him moatte by elkenien no wol de alarmbellen ôfgean. "We moeten er volgende week wel weer staan en met z'n allen heel erg scherp zijn."

Degradaasje leit op de loer

Net alle spilers ha yn de gaten dat sc Hearrenfean yn de degradaasjesône komme kin. "Ik hamer daar wel steeds op. Soms zie je mensen niet meelopen met de man en dan is het moeilijk voetballen." Hy hat noch wol betrouwen. "We hebben gewoon een goeie selectie. Na vorige week dachten we dat we op goeie weg waren, maar deze wedstrijd vroeg wat anders. Dat is vechtlust en die ontbrak op sommige momenten."
sc Hearrenfean stiet mei 25 punten op it trettjinde plak.
Sven van Beek yn aksje © Orange Pictures