sc Hearrenfean hiert Sydney van Hooijdonk fan Bologna

Oanfaller Sydney van Hooijdonk makket it seizoen op hierbasis ôf by sc Hearrenfean. De 21-jierrige spits komt oer fan it Italiaanske Bologna.
Sydney van Hooijdonk:
"Ik ben blij dat ik er nu ben. Ik kende ook wel wat jongens persoonlijk zoals Pele van Anholt en Anthony Musaba. Maar we kunnen aan de bak. Iedereen verwacht goals van mij en dat verwacht ik ook van mezelf. Corners ga ik niet nemen, maar de vrije trappen rond de zestien zijn voor mij", sa seit Van Hooijdonk.
Het is hier een kleine chaos, maar ik ben bij NAC wel wat gewend.
Sydney van Hooijdonk
Van Hooijdonk trainde tiisdei foar it earst mei de groep mei, in dei nei it ûntslach fan trainer Johnny Jansen. "Er zijn mooiere momenten om binnen te komen, maar ik ben blij dat ik er nu ben."

"It kin allinne mar better"

sc Hearrenfean sit yn in negative spiraal en dat wie Van Hooijdonk ek net ûntgean. "Het is hier een kleine chaos, maar ik ben bij NAC wel wat gewend. Ik heb wat dat betreft wel gekkere dingen meegemaakt. Vanuit de put kan het alleen maar omhoog", sa seit Van Hooijdonk.
Ferry de Haan oer Van Hooijdonk:
Technysk manager Ferry de Haan is bliid mei de komst fan Van Hooijdonk nei Fryslân. "Eindelijk. Sydney is geen onbekende voor ons, hij stond al bij op de radar. Afgelopen zomer koos hij nog voor Italië, maar ik ben blij dat hij er nu is."