Cambuurspeler Michael Breij: "Tuurlijk kunnen we met deze ploeg kampioen worden"

© Omrop Fryslân
SC Cambuur kan kampioen worden van de eerste divisie. Dat denkt middenvelder Michael Breij. Al moet de ploeg dan wel volwassenheid tonen als het in een mindere fase zit, zegt Breij in de Sportcast van Omrop Fryslân.
De Leeuwarders zijn goed begonnen aan het seizoen. In de eerste zes wedstrijden werden er dertien punten gehaald en daarmee staat de club op de derde plaats. Breij scoorde drie keer en gaf drie assists.
Op de vraag of Cambuur kampioen kan worden, is de aanvallende middenvelder duidelijk: "Tuurlijk, met deze ploeg kunnen we kampioen worden. We hebben enorm veel energie en veel jonge gasten."
Maar, tegenslagen heeft Cambuur nog nauwelijks gehad. En dus is Breij nog wel voorzichtig: "Er gaan alleen ook periodes komen dat je wat minder speelt en je punten moet schrapen. Dan moeten we kijken of we volwassen genoeg zijn om de punten binnen te slepen."
Heerenveen verloor zaterdag kansloos van Feijenoord (6-1), maar volgens Roelof de Vries ligt trainer Kees van Wonderen niet onder vuur. "Maar als ze volgende week van Excelsior verliezen, kan alles weer anders zijn", aldus De Vries.
"Ik vind Van Wonderen een goede trainer, maar het enige dat ik me afvraag: vraagt hij niet te veel van zijn spelers? Krijgt hij ze nog wel mee? Het is belangrijk dat spelers voor een trainer door het vuur gaan. Daar twijfel ik wel eens aan."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend elke maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.