• Ik wil een evenement toevoegen aan de agenda, hoe doe ik dat?

Evenementen, cultuurzaken, tips voor de redactie van Op&Ut en andere zaken kunt u naar agenda@omropfryslan.nl mailen. Of vul daarvoor het formulier in op onze contactpagina en selecteer 'agenda' bij 'type bericht'.

 • Ik wil ook zo'n Omrop Fryslân gadget, waar kan ik die kopen?

De gadgets van Omrop Fryslân zijn alleen te winnen binnen onze acties en zijn niet te koop. Mocht u Omrop Fryslân producten willen gebruiken voor een toneelstuk of optocht kunt u contact opnemen met de afdeling Publyk.

 • Waarom wordt er niet altijd vlekkeloos Fries gesproken in programma's en nieuwsreportages?

Betreffende het Fries kunnen wij u vertellen dat onze taal bij de Omrop een belangrijk punt van aandacht is. Wij proberen het Fries dat op onze media gebruikt wordt, zo goed mogelijk te krijgen/houden. Onze medewerkers krijgen Friese cursussen en wij hebben een taalcoach die tips geeft en mensen helpt hun Fries te verbeteren. Nieuwe medewerkers hebben natuurlijk altijd wat tijd nodig om de taal goed te leren en toe te passen. Het moeilijkste voor de medewerkers is het live verslag doen of live presenteren van programma's. Zij doen dan natuurlijk hun uiterste best om het Fries zo goed mogelijk te spreken, maar verslaggevers moeten natuurlijk ook om het gesprek denken en goede vragen stellen.

 • Kunnen de programma's van Omrop Fryslân ondertiteld worden?
Het ondertitelen van onze programma's kost heel veel tijd. Voor 10 minuten aan beeldmateriaal zijn wij zo'n 4 uur bezig met ondertitelen. Het kan nog niet geautomatiseerd worden, de techniek is voor nu nog niet goed genoeg.
 • Waar kan ik terecht met klachten of suggesties?
Per post: Omrop Fryslân, t.a.v. afdeling Publyk
Postbus 7600
8903 JP Leeuwarden
Telefonisch: 058 - 299 77 99
Per e-mail: publyk@omropfryslan.nl. De afdeling Publyk buigt zich over uw klacht, suggestie, tip enz. en zorgt als het mogelijk is voor een oplossing.
 • Waar kan ik wijzigingen en/of aanvullingen op artikelen doorgeven?

Dit kan door een mailtje te sturen naar onze redactie: redaksje@omropfryslan.nl of vul daarvoor het formulier in op onze contactpagina.

 • Waar kan ik algemene informatie vinden over Omrop Fryslân?

Dit kunt u hier vinden.

 • Ik wil graag werken of stage lopen bij Omrop Fryslân, kan dat?

Ben je nieuwsgierig, enthousiast en zoek je een afwissende en dynamische stage? Dan hebben wij misschien wel het stageplek voor jou! Op verschillende afdelingen hebben wij stageplekken beschikbaar voor mbo- en hbo-studenten. Voor ons vacatureaanbod kunt u hier terecht. Open sollicitaties zijn altijd van harte welkom bij Omrop Fryslân.

 • Kan Omrop Fryslân ons evenement sponsoren?

Omrop Fryslân is niet in de gelegenheid om dit te doen. Wij zijn zelf een gesubsidieerde organisatie en zodoende is het niet toegestaan om andere organisaties, instanties of persoonlijke initiatieven te steunen. Wel is het mogelijk dat er op journalistiek terrein aandacht aan uw project gegeven kan worden.

 • Ik wil graag adverteren bij Omrop Fryslân, hoe doe ik dat?

Onze accountmanagers staan voor u klaar om te kijken wat het beste bij u past. Kijk rustig op de website adverteren.omropfryslan.nl om te kijken wat de Omrop voor en met u kan doen.

 • Ik heb een tip voor de omrop, waar kan ik deze naar toe sturen?

In een groot aantal radioprogramma's kunt u reageren. Dit kan via de Omrop-app en de website, via het icoon 'appke'. U krijgt alleen een bevestiging van ontvangst. Wij kunnen geen garantie geven dat uw bericht gebruikt wordt voor een van de media van Omrop Fryslân. Of vul het contactformulier op onze contactpagina in.

 • Waar kan ik de televisie- en radiofrequenties van Omrop Fryslân vinden?

Deze kunt u hier vinden.

 • Is het mogelijk om audio/videomateriaal te bestellen?

Bijna alle radio- en televisieprogramma's van Omrop Fryslân zijn na de uitzending terug te kijken of luisteren op onze website. De programma's die wij op de website aanbieden kunt u niet downloaden. Omrop Fryslân biedt u wel de mogelijkheid om radio- en televisieprogramma's of reportages te bestellen. Kijk voor meer informatie hier.

 • Kan ik de muzieklijst van de uitzending terug vinden?

Dat is op dit moment niet mogelijk.