SportCast: "Als je thuis van Excelsior verliest, moet je je grote zorgen maken"

SportCast © Omrop Fryslân
Het was een grote tegenvaller: de 2-0 nederlaag van SC Cambuur tegen promovendus Excelsior. Er waren al zorgen over de Leeuwarders en die zijn nog alleen maar groter geworden, is te horen in de SportCast.
De onverwachte verliespartij bezorgde sportverslaggever Geert van Tuinen naar eigen zeggen een 'katerig' gevoel: "Er ontbreekt echt wel iets. De groep is lang bij elkaar. Ik ben een intuïtief mens en heb er een beroerd en katerig gevoel aan overgehouden."
"Als je thuis van Excelsior verliest, dan moet je je grote zorgen maken", vindt sportverslaggever Arjen de Boer. De Rotterdammers werken met de kleinste spelersbegroting van de eredivisie. Cambuur was veel beter en kreeg heel veel kansen, maar scoorde niet.
Die zorgen zijn terecht, maar geef het even tijd.
Sportverslaggever Andor Faber over Cambuur
Sportverslaggever Andor Faber nuanceert daarom de zorgen van Arjen de Boer. "Die zorgen zijn terecht, maar geef het even tijd. Langzamerhand zullen in augustus de puzzelstukjes in elkaar vallen, met bijvoorbeeld de terugkeer van Silvester van der Water."

Hogere verwachtingen

Ook sc Heerenveen bracht in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet wat het moest brengen. Thuis tegen Sparta Rotterdam kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.
Arjen de Boer moest de slaap tijdens de wedstrijd uit zijn ogen wrijven. "Je gaat met hoge verwachtingen naar het Abe Lenstra Stadion, maar de uitvoering was onder de maat. 0-0 is een teleurstellend resultaat, hoe je het ook wendt of keert. Het was slaapverwekkend."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Af en toe behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.
"Het enige pluspuntje: ze hebben de nul gehouden", zegt Arjen de Boer, die echter wel meer had verwacht van de twee spitsen van de Friezen. "Van Hooijdonk en Sarr hebben we nauwelijks gezien. Dat is wel jammer."
De SportCast van maandag 8 augustus