SportCast: Cambuur moet vijf spelers inpassen: "Dat kan een probleem worden"

© Omrop Fryslân
Bij sc Heerenveen loopt het op rolletjes, net voor de start van het eredivisieseizoen. Dertig kilometer verderop in Leeuwarden is dat anders, wat in de SportCast twijfels over SC Cambuur oplevert.
Aankomende vrijdag trapt Heerenveen het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Een dag later speelt Cambuur thuis tegen een andere Rotterdamse ploeg, Excelsior.

Henk de Jong op oorlogspad

Bij de Leeuwarders is de selectie nog niet compleet. Verslaggever Geert van Tuinen ziet dat er wel hard wordt gewerkt om spelers te halen. "Henk de Jong is op oorlogspad. Hij is regelmatig niet op de training, want dan rijdt hij weer ergens heen. Hij heeft allerlei gesprekken."
De voorbereiding van Cambuur was niet om over naar huis te schrijven; alleen van het Regioteam Kootstertille en Telstar werd gewonnen. Op vijf posities moeten er nieuwe spelers worden ingepast. Met keeper João Virgínia en verdediger Marco Tol lukte dat in de voorbereiding, maar op de andere drie plekken amper tot niet.
"Neem nu Leon Bergsma", zegt verslaggever Andor Faber. "Die moet bekend zijn met het spel van Cambuur en de eigen stijl van opbouwen. Dat heb je niet. Er zijn zoveel posities waarop Cambuur spelers moet inpassen, die nog niet zijn ingepast in de voorbereiding. Dat kan in de eerste wedstrijden een probleem worden."
Het is een unicum wat er nu gebeurt in het Abe Lenstra Stadion.
Sportverslaggever Arjen de Boer
Hoe anders is de situatie bij sc Heerenveen. De afgelopen jaren gebeurde het vaak dat de voorbereiding lastig verliep, omdat de selectie pas eind augustus rond was. "Het is een unicum wat er nu gebeurt in het Abe Lenstra Stadion, dat wij de basiself nu al kunnen invullen", zegt sportverslaggever Arjen de Boer.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Af en toe behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.
Het sentiment in Heerenveen is dan ook anders dan in Leeuwarden. Ik merk dat de Heerenveensupporters er heel veel zin in hebben", vertelt De Boer. "En ze hebben ook heel hoge verwachtingen. Voor het eerst sinds jaren heb je een fatsoenlijke voorbereiding achter de rug."
De SportCast van 1 augustus 2022