Ferry de Haan over komst Van Hooijdonk: "Het ging zeker niet zo gemakkelijk"

© Omrop Fryslân
Witte rook boven het Abe Lensta Stadion. Sydney van Hooijdonk komt weer naar sc Heerenveen. Technisch manager Ferry de Haan praat erover in de SportCast.
"We zijn er zeker blij mee, maar het ging niet vanzelf", zegt De Haan. "Bologna was zelf op zoek naar vervanging en daar zijn ze tot nu toe niet in geslaagd. Toen wij aangaven dat we daar niet op wilden wachten, kwam alles in een stroomversnelling", legt hij uit.
Wat daarbij hielp, was dat Van Hooijdonk zelf ook graag naar Heerenveen wilde komen. "Iedereen was er wel van overtuigd dat Heerenveen het beste podium voor Sydney zou zijn."

Heerenveen wil nog een spits

Met de komst van Van Hooijdonk is Heerenveen nog niet klaar op de transfermarkt. De club wil nog een verdediger en een middenvelder, maar ook nog een extra spits: "We willen kijken of we iemand op kunnen trainen, zodat hij er volgend seizoen kan staan."
Volgens sportverslaggever Roelof de Vries heeft Heerenveen het elftal verder aardig op de rit. "Met Halilovic, Tahiri en Haye heb je drie echte voetballers op het middenveld. Met Van Ewijk en Köhlert zit er ook diepte en snelheid in, alleen het afmaken moet beter."
De jongetjes van Cambuur zaten met de traantjes in hun ogen te janken als ze een keer een tikje kregen.
Cambuurvolger Geert van Tuinen over de oefenwedstrijd van de Leeuwarders tegen PEC Zwolle
Hoe anders is dat bij Cambuur. De Leeuwarders speelden tegen degradant PEC Zwolle een dramatische wedstrijd en verloren met 3-1. "Het was de jongens tegen de kerels", zegt verslaggever Geert van Tuinen. "De mannetjes van Cambuur zaten met de traantjes in de ogen te janken als ze een keer een tikje kregen."

Henk de Jong boos

Cambuurtrainer Henk de Jong gebruikte na afloop van die wedstrijd woorden van gelijke strekking. "Hij wilde de spelers duidelijk maken dat dit niet kan. Het was gewoon niet goed genoeg", vertelt Van Tuinen.
Volgens Van Tuinen kunnen de spelers van Cambuur ook wel beter, maar is dat genoeg? "Is de kwaliteit voldoende? De supporters van Cambuur mogen best een beetje ongerust zijn. Er moet nog wat bij. Het is te hopen dat 'Bertje' (investeerder Bert van den Brink, red.) nog wat bijspringt."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Af en toe behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en yn de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.
De SportCast met Ferry de Haan, over Cambuur en het EK vrouwenvoetbal