Hussein Ali komt uit Zweden over naar SC Heerenveen

Hussein Ali in het shirt van SC Heerenveen © Orange Pictures
De komst werd al min of meer aangekondigd door Ferry de Haan, maar is nu definitef. Hussein Ali is de vierde aanwinst van deze zomer voor SC Heerenveen.
Hussein Ali is 20 jaar en komt over van het Zweedse Örebro SK. Hij degradeerde vorig jaar met die club. Ali heeft de Zweedse en Irakese nationaliteit. Hij speelde in de jeugd van Malmö FF. Hij kwam drie keer uit voor Jong Zweden.
Daar speelde hij met Alex Timossi, die deze zomer ook al overkwam naar Heerenveen. Ook Amin Sarr en Rami Al Hajj kent hij nog van Jong Zweden. Hussein Ali is na Rami Kaib, Sarr, Timossi en Al Hajj de vijfde Zweed in de selectie van Heerenveen. Hij wordt als rechtsback gehaald en zal voorlopig vooral stand-in zijn voor Milan van Ewijk.

Op proef

Hussein Ali was de laatste twee weken op proef bij Heerenveen. Technisch manager Ferry de Haan zei dit in de Sportcast van Omrop Fryslân over Ali: "Ik vind hem wat degelijker. Hij kan zeker afstanden overbruggen, maar in mijn beleving nu nog niet op de intensiteit die Milan van Ewijk heeft. Daar moeten we aan werken met zijn allen. Maar verdedigend staat hij zeker zijn mannetje."
Hussein Ali komt naar SC Hearrenfean