Foeke Booy: "We leggen de lat hoog. We maken het ons zelf extra moeilijk"

© Omrop Fryslân
Fiorini kwam niet bij SC Heerenveen, omdat hij op het allerlaatste moment koos voor Blackpool. Ook Cambuur zag een transfer op het laatste moment niet doorgaan. Technisch managers Foeke Booy en Ferry de Haan over de transfer-zomer van Cambuur en sc Heerenveen.
Het valt niet altijd mee om voor het begin van de competitie de spelers te krijgen die je graag wilt hebben. "Geduld is een schone zaak", is het credo van beide betaalde voetbalclubs in Fryslân. Soms lukt het om een mooie slag te slaan, maar soms gaat het ook mis.
"We willen liever gister dan morgen zaken doen, maar je hebt niet alles in de hand. Dat is wel eens frustrerend." Technisch manager van Cambuur Foeke Booy is duidelijk. Transfers zijn nodig, maar je moet ook geduld hebben.
Cambuur is kritisch in het vastleggen van nieuwe spelers. In het ideale plaatje moet er een linker centrale verdediger komen, een aanvaller op de flanken en mogelijk ook nog een rechtsback.
Booy: "We leggen de lat hoog en maken het onszelf extra moeilijk. We zijn nu bezig met een linker centrale verdediger. Daar speelt iets concreets. Het gaat om een buitenlandse speler die gehuurd moet worden. Maar je krijgt niet altijd wat je wilt."
Het is aan ons te bepalen hoelang we willen wachten
Ferry de Haan, technisch manager sc Heerenveen over de komst van Sydney van Hooijdonk
Bij sc Heerenveen klinken dezelfde geluiden als bij Cambuur. De Feansters dachten Schots jeugdinternational Lewis Fiorini binnen te halen. Maar dat liep even anders, vertelt technisch manager Ferry de Haan.
"Het was op een paar details na rond. Rond het middaguur kwam er een andere club langs (Blackpool, red,) waar zijn oud trainer zat. Toen koos hij daarvoor. Het was ook dichter bij Manchester dan Heerenveen."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Af en toe behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en yn de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.
Over de komst van Sydney van Hooijdonk laat De Haan weten dat vooral Bologna daar van groot belang is. "We zijn afhankelijk van Bologna wanneer en hoe er groen licht wordt gegeven We zitten niet ver uit elkaar. Het gaat meer om het tijdstip wanneer. Het is aan ons te bepalen hoelang we willen wachten."
De Sportcast van 18 juli 2022