Sportclub Heerenveen niet van slag na teleurstellend gelijkspel

Trainer Kees van Wonderen schreeuwt het uit © Orange Pictuires
Sportclub Heerenveen is het nieuwe eredivisieseizoen begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen niet tot scoren tegen Sparta Rotterdam (0-0).
Van Wonderen zelf sprak echter niet over een bloedeloos gelijkspel. "Voor mij voelde het anders. In de eerste helft hadden we moeite met de intensiteit en waren we onrustig. In de tweede helft hebben we met meer vuur gespeeld. Dan zie je wat je wilt zien van Heerenveen: dominanter spel."
Heerenveentrainer Kees van Wonderen
Van Wonderen hat gedacht dat Heerenveen het duel wel zou winnen. "Ik was in de tweede helft aan het wachten op het moment dat wij de goal zouden maken."
Dat die goal niet viel, is een tegenvaller, maar volgens de trainer ook geen ramp. "Dit zijn fases waar je doorheen moet. Je moet voelen wat er nodig is om zo'n wedstrijd om te buigen in een overwinning. En er zijn genoeg positieve dingen te benoemen: de rentree van Bochniewicz, verdedigend weinig weggeven en een goede reactie op een eerste helft die onvoldoende was."
Al met al vond Van Wonderen de uitslag terecht: "0-0 doet recht aan de wedstrijd die we hebben gezien. Ik vond Sparta in de eerste helft beter en de tweede helft was meer voor ons. We hebben beide niet heel veel grote kansen gehad."

Van Aken: "We waren slordig aan de bal"

Joost van Aken kon ook leven met de uitslag. "Het was een beetje aftasten. Nu gaat het er echt om, er worden andere dingen gevraagd dan in de voorbereiding. Er is nog ruimte voor verbeteringen, alleen moeten we ook niet in paniek raken. We hadden deze wedstrijd het liefst gewonnen, alleen kwam het er niet uit."
Verdediger Joost van Aken na afloop van de wedstrijd
Van Aken vond dat Heerenveen in balbezit niet zorgvuldig was. Tegelijk prees hij de tegenstander. "Sparta had het goed voor elkaar. Je wilt deze wedstrijd winnen, maar je verliest hem ook niet. Dit was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen."