Sportclub Heerenveen trapt seizoen af met kleurloos gelijkspel

Anas Tahiri in duel met een speler van Sparta © Orange Pictures
Sportclub Heerenveen is het nieuwe eredivisieseizoen begonnen met een bloedeloos gelijkspel. In eigen huis werd het 0-0 tegen Sparta Rotterdam.
Bij Heerenveen stonden twee nieuwe spelers in de basis: doelman Andries Noppert en middenvelder Mats Köhlert. Tibor Halilovic was niet fit genoeg om te starten. Daarom was er een basisplaats voor Rami Kaib op de linksback. Köhlert schoof daardoor een linie door.
Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Aken, Van Beek, Bochniewicz, Kaib; Tahiri, Haye, Köhlert; Van Hooijdonk en Sarr.
De wedstrijd stelde in de eerste twintig minuten niet veel voor. Een schot van Sparta-aanvaller Jason Lokilo in de handen van Noppert was nog het gevaarlijkst.

Eén kans in een volledige helft

Pas na 40 minuten kreeg Heerenveen zijn eerste kans. Na een aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Köhlert. Die had ook een gevaarlijk schot in huis, maar Spartakeeper Nick Olij kon de bal in de korte hoek tegenhouden.
Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft. De 0-0 bij rust was een logisch gevolg.
Drukte voor de goal van Andries Noppert © Orange Pictures
Ook in de tweede helft was het duel niet spectaculair. Arno Verschueren schoot over namens Sparta en Sydney van Hooijdonk produceerde in dreigende positie een rollertje.

Sparta nog heel dichtbij de 0-1

Heerenveen nam het initiatief wel steeds meer in handen, maar de verdediging van Sparta stond goed. Ook toen Amin Sarr er een kwartier voor het einde van de wedstrijd door was: op het laatste moment kon het schot van de Zweed nog worden geblokt.
In de slotfase leek het erop alsof Sparta het meeste over had. De Rotterdammers waren met een kopbal van Vito van Crooij zelfs nog heel dichtbij de winst, maar zijn inzet ging net naast. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0.