Henk de Jong: "Zoveel kansen hebben we nog nooit gehad in de eredivisie"

Roberts Uldrikis mist een kans voor open doel © Orange Pictures
Het verlies tegen Excelsior was niet nodig. Dat zegt trainer Henk de Jong van Cambuur. Het was wel terecht, zegt hij. Cambuur maakte geen doelpunten.
"We hebben dertig keer op goal geschoten. We hebben bijna tien 100-procentkansen gehad. Zoveel hebben we nog nooit gehad in de eredivisie."
Cambuur verloor met 2-0. Het is de eigen schuld van Cambuur, zegt De Jong. "We doen onszelf tekort. Het is een gemiste kans, we hadden voor het eerst in de geschiedenis de openingswedstrijd in de eredivisie kunnen winnen."
Henk de Jong: "Zoveel kansen hebben we nog nooit gehad in de eredivisie"
Er komen zware tegenstanders aan voor Cambuur. In de komende wedstrijden moeten de Leeuwarders naar Utrecht en Fortuna Sittard, en AZ komt naar Leeuwarden. De Jong is daar niet bang voor.
"Dan moeten we niet in de eredivisie spelen, als we niet tegen AZ en al die ploegen willen spelen. Dan moeten we zeggen: we degraderen, dan kunnen we tegen andere ploegen spelen. Dan kunnen we nu wel stoppen. Want we moeten ook nog tegen Ajax. En tegen Feyenoord. En Heerenveen-uit."
De Jong laat zich niet kisten, zegt hij. "We moeten zien dat we nog een nieuwe vleugelspeler krijgen." Of die deze week komt, daar laat De Jong zich niet over uit. "Dan moet je bij Foeke Booy zijn", lacht hij.

Doodzonde

Het was een zware wedstrijd, zegt Mees Hoedemakers. "Zonde dat we verliezen, thuis. Doodzonde. We hebben er alles aan gedaan."
De bal ging er maar niet in. "Dat is heel lullig voor ons, want daardoor verliezen we met 2-0. Zij hebben weinig gecreëerd, maar de kansen die ze krijgen gaan erin."
"In de rust zeggen we nog tegen elkaar dat het kan. Als de 2-1 valt, kunnen we ook zo de 2-2 maken. Maar hij wilde er echt niet in."
"We waren een paar klasses beter", zegt Hoedemakers. "We hadden moeten winnen, maar we staan met lege handen."