Lodeweges, Gijsman en Van Dekken nieuwe leden Raad van Commissarissen sc Heerenveen

Dwight Lodeweges © Orange Pictures
Dennis Gijsman, Dwight Lodeweges en Martin van Dekken worden vanaf 1 januari lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Sportclub Heerenveen.
Zij volgen respectievelijk Egbert van Hes, Henny Groot Kormelink en Willem Jan van Elsacker op. De vertrekkende commissarissen blijven in het nieuwe jaar nog een periode beschikbaar voor steun aan de nieuwe RvC.

Omzet naar 20 miljoen

De club heeft als doelstelling dat er in het seizoen 2024/25 een omzet van 20 miljoen euro moet worden gedraaid. Bovendien wil Heerenveen structureel in het linkerrijtje van de eredivisie eindigen. De club zegt dat de koers samen met de nieuwe commissarissen moet worden doorgezet.
Dennis Gijsman wordt de nieuwe voorzitter van de RvC. Hij heeft al een tijd in het stichtingsbestuur van sc Heerenveen gezeten. In het dagelijks leven is hij directeur van Van Vuuren uit Grou, een leverancier van deuren in de bouw.

Lodeweges terug

Dwight Lodeweges gaat zich bezig houden met de technische zaken. Hij was in 2014/15 trainer bij Heerenveen en zat het seizoen daarvoor op de bank bij SC Cambuur. Van 2018 tot 2021 was hij assistent-trainer van de bondscoaches Ronald Koeman en Frank de Boer. Volgend jaar is Lodeweges trainer van VVOG, dat speelt in de derde divisie.
Het financiële deel komt in handen te liggen van Martin van Dekken. Hij werkte in het verleden als accountant en geeft nu financiële adviezen. Eerder heeft hij onder andere in de technische commissie gezeten van Harkemase Boys.