Dwight Lodeweges zegt 'nee' tegen Cambuur: "Mijn vrouw heeft me nodig"

Dwight Lodeweges wordt niet de nieuwe interim-trainer bij SC Cambuur. De 64-jarige oefenmeester stond bovenaan het lijstje van de Leeuwarders, maar heeft vanwege privéomstandigheden 'nee' gezegd
.
Dwight Lodeweges © Orange Pictures
Cambuur is na het wegvallen van Henk de Jong op zoek naar een vervanger voor de rest van dit seizoen. Vanuit de technische staf kwam het verzoek voor een extra paar oren en ogen.
Oud-trainer Dwight Lodeweges was een van de kandidaten om die rol in te vullen, maar omdat zijn vrouw vorig jaar een ongeluk heeft gehad en nog in het herstelproces zit, heeft Lodeweges de Leeuwarders afgezegd.
Ik kon eerder met Giovanni van Bronckhorst mee naar Schotland, maar ook dat heb ik niet gedaan.
Dwight Lodeweges
"Ze hebben me inderdaad gebeld om Pascal Bosschaart en Martijn Barto bij te staan, maar ik doe het niet. Ik zit nog altijd in dezelfde situatie dat ik thuis nodig ben", zegt Lodeweges.
Cambuur is niet de eerste club die na zijn vertrek bij PEC Zwolle bij hem is gekomen. "Zo kon ik eerder met Giovanni van Bronckhorst mee naar Schotland, maar ook dat heb ik niet gedaan. Cambuur is geen optie, mijn vrouw heeft me nodig."

"Iemand met ervaring"

Technisch manager Foeke Booy wil niet ingaan op de naam van Lodeweges, maar geeft wel aan dat de club inderdaad een afzegging heeft gekregen van een kandidaat. "Dat moeten we respecteren."
De zoektocht van de Leeuwarders gaat daarmee verder. Duidelijk is dat die nieuwe tijdelijke man moet voldoen aan de eisen waar Lodeweges ook aan voldeed, zegt Booy: "Wij zoeken geen jonge, ambitieuze trainer, maar we willen iemand met ervaring."
Cambuur hoopt voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen NEC een nieuwe interim-trainer te kunnen presenteren.