Cees Roozemond stopt na komend seizoen als directeur sc Heerenveen

Cees Roozemond © sc Hearrenfean
Cees Roozemond stopt na het komende seizoen als directeur van Sportclub Heerenveen. Hij is sinds 2019 directeur bij de club.
De 62-jarige Roozemond is sinds 2019 eindverantwoordelijke van de club. Door bestuurlijke onrust en een aantal trainerswisselingen had de club een rusteloze tijd. De rust is inmiddels weer wat terug en er volgt een nieuwe fase. "Eén van mijn doelen is altijd geweest om iedereen in ons proces mee te nemen."

Rust en continuïteit

De achtste plaats van afgelopen seizoen noemt Roozemond een goede basis om op door te bouwen. In de toekomst moet de club volgens hem structureel in het linkerrijtje van de eredivisie spelen. "Samen weer vooruitkijken en de belangen van sc Heerenveen te allen tijde op de eerste plek te zetten. Vanuit daar is nu het moment gecreëerd om in rust en met respect voor elkaar aan het einde van dit seizoen het stokje aan mijn toekomstige opvolger over te dragen."
Volgens Roozemond is rust en continuïteit belangrijk voor de club. Het klinkt dan paradoxaal dat hij Heerenveen verlaat. "Ik word straks 63. Als je echt continuïteit wilt, moet je misschien iemand zoeken die het wel 10 tot 15 jaar wil doen."
Mooi om van dichtbij te ervaren dat we stappen vooruit maken.
Cees Roozemond
Na vier jaar komt er midden 2023 een einde aan zijn termijn als algemeen directeur. "Ik kijk tot dusver terug op een mooie maar ook hectische en soms vreemde periode. Na één seizoen sloeg corona toe en werd de uitdaging om onze doelstellingen te realiseren plotseling nog uitdagender. Ik ben trots op hoe de organisatie hiermee is omgegaan."
Een ander zorgelijk punt is de hoge huur van het stadion. Er is nog steeds geen oplossing voor gevonden. "We hebben niet de indruk dat de gemeente daar dezelfde importantie aan geeft als sc Heerenveen. We zijn de discussie nog aan het voeren, maar er moet weleens een oplossing komen. Ik heb goede hoop dat die er tijdens mijn termijn nog komt."

"Bouwen aan de club"

Roozemond wil tot het einde van zijn termijn in 2023 nog "bouwen aan de club". "Het is mooi om van dichtbij te ervaren dat we stappen vooruit maken en dat Heerenveen in alle opzichten groeit. De achtste plek van vorig seizoen was een prachtige prestatie."
Had Roozemond niet wat langer door willen gaan? "Nee, ik ga enorm genieten van alles wat Fryslân te bieden heeft. Het is een hectische tijd geweest, het is mooi geweest. De club blijft voor altijd in je hart, maar het is wel een goed besluit."