Dwight Lodeweges: "Heeft ook wel wat om je oude cluppie uit de brand te helpen"

Nu Henk de Jong dit seizoen niet meer op de bank zit, komt de vraag naar boven of Cambuur voor de laatste acht competitiewedstrijden nog een vervanger gaat regelen.
Dwight Lodeweges © Orange Pictures
Toen De Jong voor het eerst afwezig was, was assistent-trainer Pascal Bosschaart de eindverantwoordelijke bij de club. Hij beschikt echter niet over de goede trainerspapieren en het is maar de vraag of Bosschaart opnieuw dispensatie krijgt van de KNVB.
Cambuur heeft momenteel nog geen enkele trainer gesproken, maar de naam van Dwight Lodeweges zingt wel rond in Leeuwarden.
U bent bekend met de 'spelopvatting' van Cambuur en u bent beschikbaar. Dat maakt dat u de ideale kandidaat bent om tijdelijk aan de slag te gaan bij Cambuur.
Lodeweges: "Ik heb daar helemaal nog niet over nagedacht. Jij belt me nu, dus ik dacht het zal wel over Heerenveen of Cambuur gaan."
Maar als Cambuur u vraagt, staat u daar dan voor open?
"Dan krijg ik zeker weer al dat publiek achter me aan, haha. Nu je het me zo vraagt, zie ik het eigenlijk niet zitten om gehaald te worden als "tussenpaus". Ik ken de spelers ook niet goed, maar aan de andere kant heeft het ook wel wat om je "oude" cluppie uit de brand te helpen."
Ik ben niet door Cambuur benaderd en eerlijk gezegd hoop ik vooral dat Henk snel weer beter is.
Dwight Lodeweges
U bent op een heel vervelende manier vertrokken bij Cambuur, speelt dat nog een rol?
"Nee hoor. Ik heb al vaker gezegd dat dat jaar dat ik bij Cambuur heb gewerkt één van de mooiste was uit mijn carrière. Mijn broers kwamen toen ook wel bij Cambuur en die vinden dat ook. Mooi voetbal en een fantastisch publiek, dat zorgde voor een geweldige sfeer in het stadion. Dat was echt een geweldige tijd."
Heeft Foeke Booy al gebeld?
"Nee, ik ben niet benaderd en eerlijk gezegd ben ik er ook niet mee bezig. Ik hoop vooral dat Henk snel weer beter is."