Nieuwe Heerenveen-trainer Ole Tobiasen: "Dit is een droom"

Ole Tobiasen heeft een dubbel gevoel dat hij het seizoen bij Heerenveen afmaakt als interim-hoofdtrainer. "Het is natuurlijk een droom om hoofdtrainer te worden in de eredivisie", zegt Tobiasen.
"Maar dit is niet de manier waar je op hoopt":
Dat hij een dubbel gevoel heeft, heeft te maken met het feit dat Johnny Jansen vorige week is ontslagen. De 46-jarige Deense oefenmeester kwam aan het begin van dit seizoen naar Heerenveen als assistent van Jansen.
Tobiasen geeft aan dat hij niet veel aan de spelstijl zal veranderen. "We zijn als staf een half jaar bezig geweest om een bepaalde richting op te gaan. Daar willen we verder mee."

Metamorfose

Er is de laatste weken behoorlijk wat veranderd bij Heerenveen. De selectie heeft een ware metamorfose ondergaan. Het duo Veerman en Veerman is weg en ook Rodney Kongolo heeft de club verlaten. Daarvoor teruggekomen zijn Thom Haye, Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr. Zij zouden tegen Fortuna hun debuut kunnen maken, maar Tobiasen houdt een slag om de arm.
Tobiasen: "Amin heeft net vijf weken winterstop in Zweden gehad en zit nu in zijn tweede week van de voorbereiding. Dus daar moeten we voorzichtig mee zijn. Thom is topfit, hij kan gewoon starten tegen Fortuna."
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en sc Heerenveen begint zaterdag om 18.45 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.
Tobiasen wilde geen opstelling geven, omdat er nog verschillende twijfelgevallen zijn. "Ik weet nog niet precies met wie ik mag en kan spelen. Daarom kan ik niets prijsgeven."
Achter de namen van Sydney van Hooijdonk, Tibor Halilovic, Nick Bakker en Syb van Ottele staat een vraagteken.