sc Heerenveen actief op transfermarkt, bij SC Cambuur blijft het rustig

Sportclub Heerenveen is nogal actief geweest deze winter. Al met al heeft het vier nieuwe spelers aangetrokken en zijn er vijf weggegaan. SC Cambuur deed deze transferperiode in totaal vier transfers.
Thom Haye © Orange Pictures
Heerenveen heeft op de laatste transferdag nog twee spelers aangetrokken: Thom Haye en Amin Sarr hebben in totaal 2,9 miljoen gekost.

Aangetrokken deze winter

Vertrokken deze winter

Alleen de positie van verdediger Joaquín Fernández is nog niet duidelijk. Zijn contract loopt in 2023 af en hij werd verhuurd aan Montevideo City Torque uit zijn geboorteland Uruguay.

Totaalbalans: minder uitgegeven dan ontvangen

sc Heerenveen heeft deze zomer en winter al met al aardig wat overgehouden aan transferbedragen. Aan inkomsten zal dat zo'n 8,5 miljoen euro zijn en bovendien heeft Heerenveen de selectie ingekrompen en is er ruimte gemaakt in het salarishuis.
Met Amin Sarr hoopt Heerenveen een goede investering te doen en het kapitaal terug te krijgen op het veld. Sarr kost 2,3 miljoen euro, maar Heerenveen hoopt op een soort van Ejuke-scenario. Die werd ook voor twee miljoen aangetrokken, maar ging voor twaalf miljoen euro naar CSKA Moskou.
Qua investeringen komt Heerenveen ongeveer uit op zo'n 3,5 miljoen euro. Dat komt dat door de transfers van Sarr, Haye en Van Ewijk.
Sam Hendriks © Orange Pictures
Bij SC Cambuur bleef het deze winter rustiger. Er kwamen twee spelers bij en er gingen twee weg.

Aangetrokken deze winter

Vertrokken deze winter

Bij Cambuur gaan er een stuk minder euro's rond dan bij Heerenveen. Joosten wordt gehuurd, Sylla is transfervrij. Krastev werd gehuurd en Hendriks wordt verhuurd.

Totaalbalans: inkomsten moeten nog komen

Eigenlijk heeft Cambuur anderhalf jaar geleden goed geïnvesteerd en daar moeten of kunnen ze deze zomer de vruchten van plukken. Spelers als Mees Hoedemakers en Alex Bangura worden vaak in verband gebracht met andere clubs en de Leeuwarders hopen op miljoenenbedragen voor deze belangrijke krachten.
Cambuur heeft in de zomer kleine bedragen op tafel gelegd voor Roberts Uldrikis en Maxim Gullit. Hoeveel dat precies is, is niet duidelijk.