sc Heerenveen akkoord met Sarr en Haye; Nygren en Kongolo naar de uitgang

sc Heerenveen en Malmö FF hebben een akkoord bereikt over de transfer van Amin Sarr. De Friese voetbalclub betaalt ruim twee miljoen euro voor de 20-jarige aanvaller.
Amin Sarr © ANP Foto
Sarr geldt in Zweden als een van de grootste talenten. Als Sarr door de medische keuring komt, kan hij een contract voor meerdere jaren tekenen. Ook de komst van Thom Haye van NAC Breda is zo goed als zeker. Voor de middenvelder wordt waarschijnlijk zo'n 600.000 euro betaald.

Nygren naar Denemarken

Benjamin Nygren gaat per direct naar het Deense FC Nordsjaelland. Dat heeft Heerenveen inmiddels bevestigd op de clubkanalen. De 20-jarige aanvaller kwam in 2020 op huurbasis van KRC Genk over naar sc Heerenveen.
Het was de bedoeling dat de Zweeds jeugdinternational tot de zomer van 2022 bij Heerenveen zou spelen. Met de overname van Nordsjaelland komt er echter een eind aan de huurperiode.
© Orange Pictures
Nygren speelde in totaal 51 wedstrijden in het pompeblêdeshirt. Daarin scoorde hij zeven keer en gaf hij zes keer een assist.
"Benjamin had bij ons steeds minder zicht op speeltijd en krijgt nu de kans om zich te bewijzen in Denemarken. We wensen hem dan ook heel veel succes met het verdere vervolg van zijn voetbalcarrière", zegt technisch manager Ferry de Haan over de transfer.

Nog geld voor Kongolo

Middenvelder Rodney Kongolo maakt ook een overstap. Hij gaat naar de Italiaanse Serie B. De 24-jarige middenvelder gaat naar Cosenza. Kongolo was aan het eind van dit seizoen transfervrij, maar Heerenveen ontvangt nu dus nog een kleine vergoeding voor hem.