Foppe de Haan wil Ruud van Nistelrooij als nieuwe trainer: "Zou fantastisch zijn"

Als het aan Foppe de Haan ligt, dan haalt sc Heerenveen Ruud van Nistelrooij als nieuwe coach. Dat zegt hij in de SportCast. Verder praten we over de laatste transferperikelen.
© Omrop Fryslân / OrangePictures
Verschillende namen van kandidaten om Johnny Jansen op te volgen passeren de revue. Zo wordt Jon Dahl Tomasson genoemd. De Haan haalde de Deen ooit als speler naar Heerenveen.
"Hij heeft altijd wel een goed idee over voetbal. Zo speelde hij ook bij Roda JC met drie spitsen en hoppakee. En toen kreeg hij daar veel kritiek. Maar ik denk wel dat hij zakelijker is geworden."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan passeren ook andere onderwerpen de revue.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
We leggen De Haan ook de vraag voor wie hij zou kiezen. Wat nu als hij zelf mocht beslissen? "Dat is voor mij een onmogelijke taak. Dan moet je met ze zitten en met ze spreken. Als het helemaal leeg is, zal ik maar zeggen, dan zou ik zeggen Ruud van Nistelrooij. Als hij dat zelf wil, krijgt hij mijn applaus. Dat zou fantastisch zijn."
Ik vind zes ton ook wel heel veel.
Foppe de Haan over de komst van Thom Haye
We spreken met De Haan ook over de komst van de nieuwe spelers. Zo ook over Thom Haye, die overkomt van NAC Breda. "Je hebt ten opzichte van Joey Veerman wel enorm ingeleverd aan kwaliteit."
"Haye moet het nog bewijzen eigenlijk. Ik heb laatst een wedstrijd van hem gezien tegen PEC Zwolle. Toen vond ik hem wel aardig spelen. Fysiek dacht ik er mankeert nog wel wat aan. Hij heeft wel een goed idee van wat er op het veld gebeurt. Maar aan hem moet ook nog iets aan worden gesleuteld. Terwijl hij bijna 27 jaar is."
Heerenveen betaalt zo'n 600.000 euro voor Haye. Tegen dat bedrag hikt De Haan eigenlijk ook wel wat aan. "Ik vind zes ton wel heel veel geld, maar soms is er ook geen alternatief."