Foeke Booy over zijn herseninfarct: "Ik heb veel geluk gehad"

Het gaat goed met Foeke Booy, de technisch manager van SC Cambuur. Hij heeft naar eigen zeggen veel geluk gehad, toen hij een halfjaar geleden werd getroffen door een herseninfarct.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan passeren ook andere onderwerpen de revue.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Het is voor het eerst sinds zijn herseninfarct dat Foeke Booy weer aanschuift in een programma om over zijn werk als technisch manager te praten. "Het gaat heel erg goed gelukkig. Ik besef dat ik ontzettend veel geluk heb gehad", begint de Leeuwarder, die sinds anderhalve maand weer volledig aan het werk is.
"Mijn geluk is dat mijn vrouw erbij was toen het gebeurde, dat de ambulance er snel bij was en de behandeling binnen 25 minuten is toegepast. Die snelheid van handelen heeft bijgedragen dat ik zo snel kon terugkeren", vertelt Booy over die ene dag begin juli.

Contracten verlengen

Dan over zijn werk. Er is genoeg te doen voor Booy, want de transferperiode is open en aflopende contracten moeten verlengd worden. Maar volgens Booy wordt dat met sommige spelers een 'lastig verhaal': "Cambuur mist inkomsten door corona. De uitgaven nemen alleen maar toe. Wij willen in alle redelijkheid met spelers verder, maar als het te gek gaat worden, sluit ik niet uit dat we niet tot een akkoord komen."
Belangrijke spelers zoals Sonny Stevens, aanvoerder Erik Schouten en Jamie Jacobs hebben een contract dat na dit seizoen afloopt.
Heb het respect om hem het seizoen te laten afmaken.
Foeke Booy vindt dat Heerenveen Johnny Jansen niet moet ontslaan
Waar het bij Cambuur rustig is, is dat bij sc Heerenveen wel anders. Er is maandag een gesprek tussen de clubleiding en trainer Johnny Jansen. Sportverslaggever Roelof de Vries: "Ik ben ervan overtuigd dat het niet honderd procent aan Johnny Jansen ligt. Dus ik vind: laat hem het seizoen afmaken."
Booy sluit zich daarbij aan, omdat Jansen al 23 jaar bij Heerenveen werkt en dus een echte clubman is. "Zo'n man moet met respect behandeld worden. Heb het respect om hem het seizoen te laten afmaken", zo zegt Booy. "Om nou te zeggen: 'knikker hem er even uit', dat is zo makkelijk en er wordt weer iemand beschadigd die voor zo'n club alles heeft gedaan."