Ole Tobiasen maakt seizoen af als interim-trainer bij sc Heerenveen

Ole Tobiasen maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer van Sportclub Heerenveen. Hij is de opvolger van Johnny Jansen, die kortgeleden ontslagen werd.
Ole Tobiasen © Orange Pictures
Tobiasen (46) werkt sinds afgelopen zomer in Friesland, eerst als assistent-trainer. Hiervoor was hij hoofdtrainer bij Almere City. Tobiasen speelde tussen 1995 en 1997 bij sc Heerenveen.
De Deen wordt de rest van dit seizoen geassisteerd door assistent-trainers Peter Reekers en Jeffrey Talan en keeperstrainer Ruud Hesp. Talan was de afgelopen maanden werkzaam als transitiecoach, maar komt nu terug op de bank.

Drie opties

"Na het vertrek van Johnny hadden we drie opties", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf."
Ferry de Haan over het besluit om voor Tobiasen te kiezen:
"Wij denken dat de laatste oplossing het beste is en dat de staf met Ole, Peter, Jeffrey en Ruud elkaar goed aanvult. Het is goed dat we nu snel duidelijkheid kunnen verschaffen aan de staf en de groep. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit seizoen samen tot een zo goed mogelijk einde kunnen brengen."
Voor volgend seizoen heeft Heerenveen nog geen nieuwe trainer.