Tweede editie Regio Songfestival strijkt neer in Maastricht

Regio Songfestival Limboarch
Limburg won vorig jaar de eerste editie van het Regio Songfestival © Rego Meijer Photography
De gaststad van het Regio Songfestival 2024 is bekendgemaakt. De tweede editie van het gemeenschappelijke festival van alle regionale omroepen in Nederland wordt op zaterdag 9 november in Maastricht gehouden.
De eerste editie werd vorig jaar in Utrecht gewonnen door de inzending van de Limburgse omroep L1. Emmy Ackermans scoorde de meeste punten met haar liedje 'T Letste Rundje en sleepte zo de organisatie van het evenement voor haar provincie binnen.
Melissa Pander was de inzending van Omrop Fryslân. Zij won Liet 2023 en mocht daarom Fryslân vertegenwoordigen op het Regio Songfestival. Met haar liedje Foarby eindigde ze in Utrecht op de vijfde plek.
Melissa Pander Fryslân Regio Songfestival
Melissa Pander op het Regio Songfestival © Omrop Fryslân
Het eerste Regio Songfestival was een groot succes. Met drie acts op een gedeelde tweede plaats en maar een verschil van vijf punten met de winnaar was het tot op het laatste moment nog spannend. Nooit eerder werkten alle regionale publieke omroepen samen aan zo'n grootschalig evenement.
De finale werd live op vijftien televisiezenders tegelijk uitgezonden. De presentatie was in handen van onder anderen de Grieks-Nederlandse zangeres Stefania. Zij deed in 2020 voor Griekenland mee aan het Eurovisie Songfestival.

Grote show met muzikaal talent

"Dat het Regio Songfestival dit jaar in Limburg wordt gehouden is een geweldig grote eer voor onze provincie en onze omroep", zegt Cécile Narinx, hoofdredacteur van L1. "We gaan er een fantastische show en een groot feest van maken, samen met de andere regio's en hun onontdekte muzikale talenten."
Ook dit jaar gaat elke omroep een eigen voorronde houden om de finalist te selecteren. Voor Fryslân geldt dat de winnaar van het Friese songfestival Liet de provincie gaat vertegenwoordigen. Liet 2024 wordt gehouden op 19 september en artiesten kunnen zich daar nu voor inschrijven.
Het Regio Singfestival 2024 wordt op 9 november gehouden in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Meer informatie is te vinden op regiosongfestival.nl. Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door AVROTROS.