Drie sterkhouders terug in basis SC Cambuur

Alex Bangura, Mees Hoedemakers en Issa Kallon starten zaterdag in de wedstrijd tegen FC Utrecht in de basis bij SC Cambuur. Het drietal miste de laatste wedstrijd(en) door uiteenlopende oorzaken.
Assistent-trainer Pascal Bosschaart over de onrust rondom transfers:
In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd van Cambuur betekent het dat Mitchel Paulissen en Nick Doodeman hun basisplaats verliezen aan Mees Hoedemakers en Issa Kallon. Alex Bangura keert tegen FC Utrecht terug van een schorsing, waardoor Sekou Sylla weer op de bank zit.
Calvin Mac-Intosch is nog een klein twijfelgeval, maar assistent-trainer Pascal Bosschaart verwacht dat de centrale verdediger gewoon mee kan doen. Anders is Marco Tol zijn vervanger.

Corona

Corona gaat, net als in de hele maatschappij, ook rond in de Leeuwarder kleedkamer. Paulissen en Gullit zitten in quarantaine en zijn er zaterdag niet bij. "Je weet nooit wat die jongens privé doen", zegt Bosschaart. "We doen er alles aan om het buiten de deur te houden. Laten we hopen dat het hierbij blijft."
De wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur begint zaterdagmiddag om half vijf. Vanuit De Galgenwaard doet sportverslaggever Andor Faber het commentaar van het duel, dat live te volgen is in het radioprogramma Sneon yn Fryslân.
Zelf heeft de assistent-trainer afgelopen week ook corona gehad. Hij had het behoorlijk te pakken en lag dagen in bed. Vrijdag was Bosschaart weer in het Cambuur Stadion en tegen FC Utrecht is hij er dus ook gewoon weer bij.
Mees Hoedemakers is terug na een enkelblessure:
Het was aan het begin van de week onrustig rond twee spelers van Cambuur, die een transfer konden maken. Hoedemakers kon naar het Deense FC Midtjylland en Kallon naar het Turkse Konyaspor. De transfers gingen echter niet door en beiden maken het seizoen af in Leeuwarden.
Volgens Bosschaart is de rust nu terug. "Die jongens zijn volledig met Cambuur bezig. Wij zijn heel blij dat we deze jongens binnenboord hebben gehouden", zegt de assistent-trainer, die ook op het veld Hoedemakers terug heeft van een enkelblessure.

Opnieuw de enkel

"Ik ben blij dat ik weer terug ben", zegt de middenvelder, die de laatste twee competitiewedstrijden moest missen. Hij raakte opnieuw geblesseerd aan zijn enkel. In december lag Hoedemakers er ook al een poosje uit met een blessure aan diezelfde enkel.
Mees Hoedemakers tsjin Heracles © Orange Pictures
"Het was een ongelukkig moment, maar het is wel een feit dat als ik geblesseerd ben, het aan mijn enkel is." In overleg met de medische staf is Hoedemakers daarmee aan de slag gegaan. "Ik heb met de fysio's een programmaatje gemaakt om elke dag te doen. Om de enkel sterk en stabiel te houden."
Naast de herstelde spelers had Cambuur vrijdag meer goed nieuws. Het aflopende contract van Michael Breij is met twee jaar verlengd. Hij ligt nu vast tot en met 2024.
Morgen meer bij Omrop Fryslân over de hectische laatste dagen van de transferperiode bij SC Cambuur.