VIDEO: Lotte en Fred Boersma hadden na Hunted wel wat last van paranoia

Onderduiken, liften, een slaapplek zoeken, Fred en Lotte Boersma waren wekenlang op de vlucht voor een opsporingsteam. Vader en dochter deden mee aan het televisieprogramma Hunted, waarin deelnemers drie weken lang proberen te ontsnappen aan hunters. Maandagavond was de laatste aflevering van het seizoen, met Lotte in de finale.
Tafelpetear Hunted
Vader Boersma werd al eerder gepakt, maar dochter Lotte wist lang uit handen van het opsporingsteam te blijven. Een kwartier voor de finish werd ze echter opgepakt. Toch is Lotte niet teleurgesteld dat ze de eindstreep niet heeft gehaald. "Ik had nooit verwacht dat ik zover zou komen. Ik ben eigenlijk wel heel blij met hoe het is afgelopen."
Het ging de deelnemers aan het programma niet in de koude kleren zitten, om steeds op de vlucht te zijn. "Als je ze ziet lopen en je moet dan nog weg zien te komen, dat doet wel wat met je", zegt Lotte. "Ja, dan gaat je hartslag aardig omhoog, hoor", vult Fred aan.
Hunted werd deze zomer opgenomen. Ook daarna liep de spanning onverwachts nog zo nu en dan hoog op bij Lotte en Fred en hadden ze wat last van paranoia. "Ik dacht van niet, totdat ik een patatje aan het bestellen was in Sneek. Daar stonden twee van die grote mannen van de handhaving, en ik schrok zo ontzettend! Toen dacht ik: oh, het heeft dus blijkbaar wel nog iets met mij gedaan."