Heerenveenvolger Roelof de Vries: "De fans van sc Heerenveen moeten zich schamen"

Sportcast © Omrop Fryslân
De spreekkoren aan het adres van trainer Kees van Wonderen van sc Heerenveen zijn onterecht. Dat zegt sportverslaggever Roelof de Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.
"Keessie rot op" en "Schaam je kapot" klonk het zaterdag in het Abe Lenstra Stadion na de 3-0 nederlaag tegen Excelsior. Nog niet eerder werd Van Wonderen zo bekritiseerd door de eigen supporters.
"De fans van Heerenveen moeten zich schamen", zegt De Vries. "Ik vind het treurig dat je daar als publiek gaat zitten en met een wit doek gaat zwaaien. Het was wel aardig massaal deze keer. Dan denk ik: hoe kan dit nu?"
Volgens de Heerenveenvolger van Omrop Fryslân heeft het geen zin als de club haar trainer ontslaat. "Het heeft wel bewezen dat een trainer wegsturen bijna nooit helpt."
De Vries pleit bovendien voor meer realisme in het Abe Lenstra Stadion. "Ik mis het realisme. Heerenveen heeft ongeveer de negende of tiende begroting, maar het verschil met bijvoorbeeld de zeventiende plaats is niet heel groot."
"Tuurlijk kun je niet vier keer op een rij verliezen. Maar Heerenveen is ook niet heel veel beter dan dit. Het probleem ligt niet bij de trainer, maar bij het beleid van de afgelopen jaren met de financiële tekorten", vindt De Vries.

Problemen bij Cambuur

Een niveau lager ging SC Cambuur met 3-2 onderuit tegen Jong FC Utrecht. Weer drie tegendoelpunten dus. "Ik vind het verdedigend heel zwak", vindt sportverslaggever Geert van Tuinen. "En ze hebben een probleem met de continuïteit. Het is te veel op en neer en in het enthousiasme worden fouten gemaakt."
Volgens sportverslaggever Andor Faber is het tijd voor een wissel in de defensie. "Ik denk wel eens: wat heeft Léon Bergsma allemaal verkeerd gedaan bij de trainer dat hij niet opgesteld wordt?", vraagt Faber zich af. Van Tuinen: "Ik denk dat Bergsma nu wel weer in beeld komt, want Ultee is wel zoekende. Maar Bergsma is ook niet de echte killer."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend elke maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.