Steenstra, Hiemstra en Wassenaar prolongeren PC-titel na eenzijdige finale

© Dijks Media
Het partuur van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar heeft de 170ste PC op het Sjûkelân in Franeker gewonnen. In de finale was het partuur van Steenstra met 5-1 6-2 te sterk voor Haye Jan Nicolay, Hessel Postma en Patrick Scheepstra.
Het is de tweede titel op rij voor het partuur van Steenstra. Vorig jaar wonnen ze de PC ook al door met 5-5 6-4 te winnen van Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra.

Eenzijdige finale

De finale van dit jaar verliep eenzijdig. Steenstra, Hiemstra en Wassenaar begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden al snel een 3-0 voorsprong te pakken.
Steenstra c.s. gunden het partuur van Nicolay helemaal niets. Meerdere eersten eindigden in 6-0 en zo liepen Steenstra, Hiemstra en Wassenaar uit naar 5-0.
Bij die tussenstand redden Nicolay, Postma en Scheepstra de eer door toch nog een eerst te pakken. Spannend werd het echter niet meer. Bij 5-1 6-2 werd de bal voor geslagen en was de partij over.
Voor Hiemstra en Wassenaar was het hun laatste PC. Ze namen zo in stijl afscheid. Voor Hiemstra was het zijn vijfde titel, Wassenaar pakte zijn vierde PC-winst en Steenstra won de belangrijkste kaatsprijs voor de tweede keer.
Hans Wassenaar en Renze Hiemstra op hun laatste PC © Dijks Media
Steenstra, Hiemstra en Wassenaar waren de enigen die hun favorietenrol konden waarmaken. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra gingen er al in de eerste omloop af. Zij verloren met 5-5 6-6 van Nicolay en co.
De parturen van Bergsma (tegen Steenstra) en Van Zwieten (tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma) vlogen er in de tweede omloop uit.
Van der Bos en Van Zwieten hebben het Sjûkelân niet eens gezien. Om het veld te sparen, werden sommige partijen in de eerste en tweede omloop namelijk op de sportvelden aan de Hertog van Saxenlaan gespeeld.