SC Cambuur contracteert 20-jarige Italiaan van AC Milan

© ANP
Sc Cambuur heeft een nieuwe aanvaller gecontracteerd. De 20-jarige Italiaanse Youns Gabriele El Hilali komt van AC Milan.
El Hilali heeft bij Cambuur een contract getekend voor twee jaar met een optie voor nog een jaar extra.
Hij kan zowel in de spits spelen als in de links- of rechtsbuiten posities. El Hilali speelde hiervoor voor het elftal van AC Milan onder de 19 jaar.
De 20-jarige Italiaan Youns Gabriele El Hilali komt over van AC Milan
De Italiaan is woensdagmiddag officieel gepresenteerd door Cambuur. Zijn naam ging vooral op sociale media al enige tijd rond. El Hilali wil zich bij Cambuur ontwikkelen.
Hij denkt dat het voetbal in ons land heel geschikt is om als jonge speler door te groeien en denkt dat hij hier meer kans heeft dan in Italië. De jonge Italiaan is zich heel goed bewust van de omgeving waar hij terecht komt.

Wedstrijden bestudeerd

Op de vraag of hij eerder al van Cambuur had gehoord zegt hij dat hij een aantal wedstrijden heeft bekeken, met name de wedstrijden van Cambuur tegen SC Heerenveen. El Hilali ziet een positie achter de spits als meest ideale positie voor zich, maar hij kan ook op de vleugels uit de voeten.
Technisch directeur Etiënne Reijnen over de nieuwste aanwinst
Technisch directeur Etienne Rijnen heeft al sinds acht maanden contact met de agent van El Hilali. "Hij komt uit mijn netwerk", zegt Reijnen. "Door te scouten kom je ergens op uit."
Volgens de technisch directeur is de nieuwe aankoop technisch, snel en sterk gericht op het doel. Als hij een kans ziet, dan schiet hij. Youns is nog jong, pas twintig jaar. Dan moet je er ook voor waken dat de verwachtingen niet te hoog zijn.

Anders dan Milaan

Reijnen: "Het kan soms heel snel gaan met een speler. Natuurlijk is Leeuwarden wat anders dan Milaan. Maar je hebt nu eenmaal jongens die zich snel ontwikkelen, en wij denken dat wij intern er heel goed in zijn om zo'n jongen zich snel thuis te laten voelen."
Reijnen ziet in El Hilali een speler die het beste tot zijn recht komt in de as van het veld. "Een soort van valse spits. Ik zie er een nummer 'tien' of een 'negen' in."