Scheidsrechter Van de Graaf over incident Mees Hoedemakers: "Het is gewoon pech"

"Ik heb hem kennelijk in zijn oog geraakt, maar kon er niet zoveel aan doen", zegt scheidsrechter Edwin van de Graaf in de SportCast van Omrop Fryslân over dat hij Cambuurspeler Mees Hoedemakers blesseerde.
Cambuur verloor in Utrecht met 3-2 na een 0-2 voorsprong. Volgens Cambuurtrainer Pascal Bosschaart was het uitvallen van Hoedemakers het kantelpunt in de wedstrijd.
Met scheidsrechter Van de Graaf kijken we terug op dit historische incident. "Het is heel vervelend voor Mees en voor Cambuur. Het is natuurlijk nooit de bedoeling om op deze manier onderdeel te worden van de wedstrijd."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan passeren ook andere onderwerpen de revue.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Andries Noppert is eerste doelman bij Go Ahead Eafles. Noppert komt uit Joure en heeft in het verleden in Italië gevoetbald, onder meer bij Foggia. De doelman heeft daar bizarre avonturen beleefd. "Ik ben in aanraking geweest met de maffia."

Beroerde start

Natuurlijk komt ook de beroerde start van de tweede seizoenshelft van sc Heerenveen aan de orde. De ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen verloor in Sittard met 2-0 van de nummer één-na-laatst van de eredivisie.