sc Heerenveen ontslaat trainer Johnny Jansen

sc Heerenveen heeft de samenwerking met Johnny Jansen stopgezet. Het speelbeeld van de laatste wedstrijden gaf volgens de clubleiding te weinig vertrouwen voor verbetering. Daarom heeft de club besloten om de samenwerking direct te beëindigen.
Johnny Jansen © Orange Pictures
Jansen was in het Abe Lenstra Stadion bezig met zijn derde seizoen als hoofdtrainer van de eredivisionist. In totaal werkte Jansen 22 jaar achter elkaar voor sc Heerenveen. Eerst als jeugd- en assistent-trainer en later dus als hoofdtrainer. Van 1995 tot en met 1998 maakte Jansen als speler ook onderdeel uit van de selectie.
Heerenveen verloor zaterdag in eigen stadion van PEC Zwolle (0-1). De hekkensluiter van de eredivisie. Eerder die week werd de Friese club uitgeschakeld in het bekertoernooi door Go Ahead Eagles.

Reactie Johnny Jansen:

"Ik ga hier met opgeheven hoofd door voordeur naar buiten. Op dit moment wordt een periode afgesloten die bijna de helft van mijn leven heeft geduurd. Ik heb bij deze mooie club mogen werken met veel talenten. Een groot aantal daarvan hebben hun weg op een hoger niveau kunnen vervolgen, wat ook weer goed was voor de steeds minder wordende financiële positie van de club. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

Verder bewaar ik dierbare herinneringen aan de vele mensen waarmee ik heb mogen samenwerken.
De afgelopen jaren heb ik de club zien veranderen. Op en om het veld. Gedurende die veranderingen heb ik elke dag alles gegeven wat ik in mij had om binnen de mogelijk het best haalbare resultaat te behalen voor club en individuen qua ontwikkeling en resultaat.

Dat heb ik in goede samenwerking mogen doen met mijn directe collega's die ik daarvoor hartelijk wil bedanken.

Ook ben ik dankbaar voor de mogelijkheden die ik hier gekregen heb om mijzelf als mens en als trainer te kunnen doorontwikkelen.

Tot slot wil ik iedereen, die bij sc Heerenveen betrokken is of zich betrokken voelt, heel veel succes toe wensen met en bij de club.

Het was voor mij een eer om zo lang onderdeel te mogen zijn van sc Heerenveen.
Oant sjen!"

Opvolger

Technisch manager Ferry de haan wilde niet al te veel zeggen over het ontslag van Jansen. "We willen het één en ander intern bespreken voordat we dat met de media bespreken. Maar het moge duidelijk zijn dat dit gewoon klote is. We zagen verder geen perspectief om door te gaan."
Over de opvolging van Jansen kan De Haan ook niet veel kwijt. "Voor de korte termijn kan ik zeggen dat we het met de huidige trainers doen. Voor de lange termijn weten we het nog niet."
Dat betekent dat Peter Reekers en Ole Tobiasen het nu eerst overnemen. Voor de langere termijn kan alleen Tobiasen het overnemen, omdat hij de goede papieren daarvoor heeft.
De club hoopt dat Jansen in de toekomst binnen een andere rol aan sc Heerenveen verbonden kan blijven.