Een onvergetelijk avontuur: Talantkoor BuitenGewoon en Sterrenfabriek in Palermo

12 des 2018 - 21:17

Een avontuur om nooit te vergeten. Dat was het optreden van het Talantkoor BuitenGewoon en de artiesten van de Leeuwarder talentenschool Sterrenfabriek in Palermo. Ze traden op voor het publiek in theater Santa Cecilia in de Culturele Hoofdstad van Italië.

Voorstellingsavond Palermo - Foto: Jeroen van de Bovenkamp

Na een oproep op Facebook bracht de organisatie van LF2018 het talentenkoor en de artiesten van de Sterrenfabriek samen. De passie voor muziek en talentenontwikkeling is wat de twee groepen bindt, vond de organisatie.

Hard aan de slag

De artiesten zelf konden het bijna niet geloven dat juist zij op het festival in Palermo mochten zingen. Zeven weken geleden kregen ze het nieuws te horen en ging de groep hard aan de slag met repeteren.

"In het theater hebben de Friese artiesten het publiek verrast", liet Hilde Koopmans, communicatieadviseur van zorggroep Alliade, weten. Met een kleine aarzeling werd het eerste nummer ingezet.

Enthousiasme en plezier

"Maar al snel spatten het enthousiasme en het plezier ervan af", zegt Koopmans. Dat het koor enthousiast was, sprak het publiek aan. "Er ontstond een samenzang van kerstliederen en er werd meegeklapt. Na afloop complimenteerde het publiek de artiesten volop."

Een dag na het optreden door de artiesten van Talant en de Sterrenfabriek verzorgde Valletta, de andere Culturele Hoofdstad van Europa dit jaar, een muzikale avond. Toen mochten de Friese artiesten genieten vanuit de zaal. Als afsluiting van de avond werden alle artiesten van de Culturele Hoofdstad van Europa en Italië op het podium gevraagd.

"Hier gebeurde in het klein waar Palermo om bekend staat: samensmelting van culturen, respect en waardering voor elkaar", zegt Koopmans. Verder zijn de eerste plannen voor een nieuwe uitwisseling gemaakt. "Ook hier geldt dus dat 2018 slechts het begin is."

(Advertentie)
(Advertentie)