Talantkoor BuitenGewoon van Drachten: "Palermo, here we come!"

22 nov 2018 - 08:57

Het koor BuitenGewoon van Talant Drachten is uitgenodigd voor een festival in Palermo. Samen met zanger Frenk dos Santos van Stichting Sterrenfabriek zal de groep op 7 december optreden in de Culturele Hoofdstad van Italië. Alle woensdagen zijn er repetities voor het optreden. En er wordt flink geoefend.

In De Stijl naar Palermo

Net voor zeven uur stromen de mensen binnen. In één van de gebouwen van Talant in Drachten wordt woensdagavond geoefend voor het grote optreden in Italië. De zangers zijn gekleed in kleding met het thema De Stijl, bekend van Drachten, speciaal voor het evenement gemaakt door Ruth Hut. Dos Santos roept de groep bij elkaar en dan worden eerst de stemmen opgewarmd.

Energie

De Sterrenfabriek en het Talantkoor hebben veel zin in het optreden. "De energie die ze overdragen, dat is geweldig om te zien", vertelt Hilde Koopmans van zorggroep Alliade. Faith van der Vlis is één van de deelnemers van het koor. Ze kon het eerst niet geloven dat ze naar Palermo mochten. "Ik dacht dat het een Sinterklaasgrap was, of een kerstgrap. Ik geloofde het eerst helemaal niet. Maar toch doen we het allemaal maar weer", vertelt ze.

Facebook

Via een oproep op Facebook van Leeuwarden-Fryslân 2018 roep het festival artiesten op om zich aan te melden. Het festival vroeg specifiek naar folklore en het thema kerst. Daarop reageerden onder andere het Talantkoor en Frenk dos Santos van de Leeuwarder talentenschool Sterrenfabriek. LF2018 koos deze twee artiesten uit voor een concert in Palermo. Niet alleen omdat ze in de programmering van 2019 opvielen, maar ook omdat ze een samenwerking willen aangaan: voor het concert en ook voor de toekomst.

Trefwoorden: 
Talant Palermo BuitenGewoon
(advertinsje)
(advertinsje)