Zwembad De Delte in Gorredijk blijft de hele zomer dicht

Zwembad De Delte in Gorredijk blijft de hele zomer dicht, dat heeft het bestuur bekendgemaakt. Dat heeft alles te maken met het coronavirus. Volgens Stichting De Delte komen de financiële positie en de toekomst van het zwembad erg in de knel omdat de risico's in de exploitatie bij opening niet kunnen worden opgevangen. "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het risico onverantwoord groot is," schrijft de stichting. Daarom blijft De Delte het hele seizoen dicht.
Swimbad De Delte
De stichting heeft wel z'n best gedaan om nog te starten met een aangepast zwemseizoen. "Er is gestoeid met protocollen en andere regels. We waren tot de conclusie gekomen dat we het in praktische zin konden invullen. De regels hebben echter ook grote gevolgen voor de capaciteit in en om het water en daarmee voor de exploitatie. We hebben daarom aangeklopt bij de gemeente en er waren initiatieven met betrekking tot sponsoring," laat het bestuur weten.
Het kan echter niet, geeft de stichting aan. "We nemen dit besluit met pijn in het hart. Wij hadden graag deze zomer dicht bij huis wat vertier willen bieden."
Zwembad De Delte in Gorredijk © Zwembad De Delte