Overnachten in een zandtrechter: "Er gaat zo'n rust uit van het uitzicht over het Wad"

In Harlingen kon al overnacht worden in een vuurtorenhotel, een kraanhotel. Maar sinds zaterdag kan er ook geslapen worden in een grote zandtrechter. We spraken de vrouw die er als eerste sliep.
© Slapen in een Trechter
De Trechter staat in de nieuwe Willemshaven. Marcel en Linda Bambach hebben de oude trechter onder architectuur om laten bouwen tot een hotel-appartement. Afgelopen weekend ging het open en Gjalt en Janny Graansma uit Oentsjerk waren de eerste gasten. "We waren vijftig jaar getrouwd en de kinderen hebben ons dat aangeboden", vertelt Janny. "Toen we aankwamen, wisten we niet wat we zagen." Ze vroegen ons: "Weten jullie dan van niks? Jullie slapen daar boven."
© Hotel Slapen in een trechter
Mevrouw Graansma is lyrisch over het uitzicht. "Je hebt uitzicht over het hele Wad. Het eerste dat je 's ochtends doet, is de boel opengooien. Da zie je de bootjes op het water. Er gaat zo'n rust van uit. Het ontbijt wordt door de deur geschoven. We hebben heerlijk ontbeten met uitzicht op het Wad."
Ze hebben vanwege tijdgebrek geen gebruik gemaakt van de jacuzzi. "Het was mooi weer. In de middag hebben we op een terrasje gezeten en 's avonds zijn we uit eten geweest. We hadden nog wel een nacht kunnen blijven."
Janny heeft vannacht in een trechter geslapen. Hoe was dat?