Omgaan met het verlies van dierbaren als dansvoorstelling

"Wat ik in mijn hart bewaar, raak ik nooit meer kwijt. Mijn hart klopt na een jaar nog altijd, in het ritme van jouw liefde." Dat schreef Marloes Schreur een jaar na de plotselinge dood van haar grote liefde Jocco. Nu heeft ze er met choreograaf Marlien Seinstra een dansvoorstelling van gemaakt: Rauw.
Rauw
Schreur raakte niet alleen haar man kwijt: vlak daarvoor verloor ze ook haar vader. In de voorstelling Rauw kijken we door Schreurs ogen naar de rouwverwerking. Marlien Seinstra is niet alleen de choreograaf van het stuk, ze is ook een goede vriendin van Schreur.
Jocco Eijssen, de man van Schreur, was één van de leiders van LF2018. Hij overleed aan een hartaanval. In de tijd daarna heeft Seinstra Schreur bijgestaan. In die periode ontstond het idee voor deze voorstelling. Schreur heeft de voorstelling nu een paar keer aan mensen laten zien. Zij worden altijd geraakt door het verhaal. Het houdt de kijkers een spiegel voor.
De voorstelling Rauw wordt vier keer opgevoerd in Theater Romein: op vrijdag 12 april, zaterdag 13 april (twee keer) en zondag 14 april. Die voorstellingen zijn volledig uitverkocht.
In september wordt het stuk opgevoerd in het Leeuwarder Bos. Daar zijn nog wel kaarten voor te bestellen.