Buitenlandse televisiebedrijven hebben belangstelling voor Waddenfilm 'Wad'

Amerikaanse en Canadese televisiebedrijven en de BBC hebben belangstelling voor de film 'Wad'. Dat zegt ecoloog en maker van de film Ruben Smit. Smit hoopt dat de onderhandelingen over de verkoop van de film in oktober klaar zijn. Als de verkoop doorgaat, zou dat een geweldige financiële opsteker zijn. "Dan kan ik eindelijk rustig gaan slapen", zegt Smit.
Seehûnepup © Shutterstock.com
De film over het Waddengebied heeft zo'n anderhalf miljoen euro gekost. Smit heeft dat geld helemaal zelf bijeen gebracht. De eerste film van Smit, 'De Nieuwe Wildernis', over natuurgebied de Oostvaardersplassen, trok zo'n 800.000 bezoekers naar de bioscoop en was een groot succes. Maar volgens de filmmaker heeft hij er tot nu toe, om allerlei vervelende redenen, geen cent aan overgehouden. Hij hoopt dat dit met zijn nieuwe film anders zal zijn.
Smit presenteerde zaterdag in Esonstad ook een boek met de titel 'Wad'. Dat boek geeft een foto-impressie van het Waddengebied. De verschillende foto's zijn gemaakt door de Friese fotograaf Ruurd Jelle van der Leij, die ook als cameraman aan de film heeft meegewerkt.
BBC hat belangstelling foar Waadfilm 'Wad'