Spektakel in Cambuurstadion eindigt in zuur verlies voor de Leeuwarders

Deceptie bij Cambuur na verlies tegen Jong PSV © Dijks Media
SC Cambuur is tegen het derde verlies van dit seizoen aangelopen. In een doelpuntrijke wedstrijd was Jong PSV met 3-4 te sterk voor de Leeuwarders.
De beginfase van de eerste helft was erg leuk. De ploeg van trainer Sjors Ultee begon fel tegen het belofte team van PSV. Al in de eerste minuut zijn er kansen voor Cambuur. Remco Balk en Roberts Uldrikis weten echter niet te profiteren. De Letse spits begon in de basis ten koste van clubtopscorer Milan Smit.
Aan de andere kant creëert Jong PSV vlak daarna een mogelijkheid maar doelman Reiziger weet met een goede reflex redding te bieden en werkt de bal weg.

Meer moeite

In het vervolg van de eerste helft hebben de Leeuwarders meer moeite met het technische spel van de Eindhovenaren. Uldrikis zijn schot wordt geblokkeerd, Van Kaam ziet zijn inzet niet tussen de palen eindigen na een pass van Breij.
Na 18 minuten komt het grootste gevaar van Jong PSV van Land, die schiet over. Uit het niets volgt dan in de 21e minuut de voorsprong voor de bezoekers: de fout is van Cambuurverdediger Caschili als hij wil opbouwen. Jason Van Duiven kan met de binnenkant van de voet makkelijk binnentikken en zet zijn ploeg op 0-1.

Deceptie

De deceptie wordt nog groter als Jong PSV de 0-2 maakt. Land kan in de 28e minuut de bal makkelijk binnenschieten. De problemen worden groter en groter na een discutabele rode kaart voor Sekou Sylla. Cambuur moet met tien man verder tegen een beter voetballend Jong PSV.
De talenten uit Eindhoven spelen gemakkelijker en hebben het betere van het spel. De ploeg van Ultee komt er goed vanaf als Marco Tol de bal weggeeft en Jimenez vrij op doelman noodzakelijk is.
Opstelling SC Cambuur: Reiziger, Caschili, Tol, Smand, Sylla, Van Mullem, De Jong, Van Kaam, Breij, Uldrikis, Balk
Opstelling Jong PSV: Schiks, Kwaaitaal, Van de Blaak, Dams, Tytens, Jimenez, Land, Nassoh, Abed, Van Duiven, Bars
In de rust grijpt Sjors Ultee in. Roberts Uldrikis en Marco Tol verlaten het veld, de vervangers zijn Milan Smit en Silvester van der Water. De snelle vleugelaanvaller maakt zijn rentree na een blessure aan zijn lies. Na de thee komt SC Cambuur met de aansluitingstreffer. Michael Breij tekent in de 56e minuut voor de 1-2.
Milan Smit had daarna meteen voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Na een steekbal van Van der Water kon de doelman Schiks het schot van Milan Smit net uit de hoek tikken. Diezelfde Smit had in de 59e minuut een strafschop moeten krijgen. Scheidsrechter Ruperti wilde echter niet toegeven, toen Smit werd vastgehouden.

Cambuur komt terug

Met tien man buigt Silvester van der Water de achterstand in de 63e minuut om naar 2-2. De wedstrijd wordt daarna even stilgelegd als er een beker bier op het veld belandt. In de tien minuten rust zet Jong PSV het anders neer en krijgt het weer meer grip op de Leeuwarders. Land zet de Eindhovenaren op 2-3.
De grootste kans voor Cambuur moet dan nog komen. Smit haalt met de binnenkant van zijn voet uit na een combinatie met Breij, zijn inzet mist kracht en ook in de rebound weet Silvester van der Water niet te scoren. Ook een schot van Remco Balk gaat een kwartiertje voor tijd naast.

Alles of niets

Alle hoop op en gelijkmaker lijkt verloren als Van Duiven in de 88e minuut zijn tweede van de wedstrijd maakt: 2-4. Toch komt er weer spanning aan het Cambuurplein: Milan Smit maakt er niet voor tijd weer een wedstrijd van, hij schiet de 3-4 op het bord. In de zes minuten blessuretijd speelt Cambuur alles of niets, met het wordt uiteindelijk niets.
Het betekent het derde verlies dit seizoen van Cambuur