SC Cambuur neemt Remco Balk over van FC Utrecht

Remco Balk © Dijks Fotografie
Remco Balk stapt over van FC Utrecht naar SC Cambuur. Het afgelopen seizoen werd de aanvaller al verhuurd aan de Leeuwarders.
Nu komt het dus tot een definitieve overstap. Daardoor mag de 22-jarige voetballer uit Zuidhorn zich de komende twee seizoenen officieel Cambuurspeler noemen. Er zit in het tweejarig contract van Balk nog een optie voor een extra jaar.

"Fijn persoon"

Technisch directeur Etiënne Reijnen is blij dat Balk langer in Leeuwarden blijft. "Remco is een fijn persoon om in de groep te hebben en zorgt met zijn snelheid, energie en diepgang altijd voor het nodige gevaar", zegt Reijnen op de website van de club.
Cambuur ziet toekomst in Balk volgens Reijnen. "Daarnaast hebben we de overtuiging dat hij zich bij ons nog verder door kan ontwikkelen en daar gaan we met elkaar alles aan doen." Hij had nog een doorlopend contract bij FC Utrecht, dus Cambuur zal waarschijnlijk een transfersom betalen.

Derde nieuwe speler

Het afgelopen seizoen stond Balk twaalf keer in de basis bij Cambuur, achttien keer viel hij in. Hij maakte één competitiedoelpunt. Dat was in de uitwedstrijd tegen PSV, die Cambuur met 5-2 verloor.
Balk is de derde nieuwe speler van Cambuur nadat de club eerder al keeper Yanick van Osch en middenvelder Fedde de Jong vastlegde. Aanstaande zaterdag staat het drietal voor het eerst op het veld, want dan begint de ploeg van trainer Sjors Ultee met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.