Milan van Ewijk: "Ik vind mezelf beter dan Ki-Jana Hoever"

Milan van Ewijk in de wedstrijd tegen Feyenoord © Orange Pictures
Milan van Ewijk blijft waarschijnlijk dit seizoen bij sc Heerenveen. Ook al had PSV wel interesse en had Feyenoord ook gepolst.
Milan van Ewijk is volgens de website Transfermakt.nl de speler van Heerenveen met de grootste transferwaarde. De 21-jarige rechtsback zou volgens de website 2,5 miljoen euro waard zijn, meer dan Pawel Bochniewicz (2,3 miljoen) en Amin Sarr (2,1 miljoen).
Van Ewijk, verbaasd dat hij de hoogste waarde heeft, hoorde deze zomer dat PSV interesse had. Maar daar bleef het bij. "Ik heb niet echt meer iets gehoord. Ze hebben Ki-Jan Hoever gehaald en die mag het uitvechten met Mwene op de rechtsback."
Hij vindt het jammer dat het niet tot een transfer kwam. Bij Heerenveen blijven vindt hij echter geen straf. Wel is hij ietwat kritisch over wie PSV wél heeft gehaald. "Ik had gelezen dat Hoever naar het team Onder de 23 is gestuurd door zijn mentaliteit of weet ik veel. Weet je, ik kan er wel om lachen. Maar dat is persoonlijk. Dat hou ik voor mezelf."
Milan van Ewijk over een mogelijke transfer
Van Ewijk is in eerste instantie ietwat cryptisch, maar komt erop terug. "Ja, wie A zegt moet ook B zeggen. Als je ziet dat er zo'n keuze gemaakt wordt, dat ze voor Hoever gaan en niet voor mij. Weet je, misschien spreek ik nu uit hoogmoed, maar ik vind niet dat er een heel groot verschil zit tussen Hoever en mij. Ik vind mezelf eigenlijk beter dan hem."

Geen PSV, maar misschien Feyenoord?

PSV is voor dit seizoen klaar. "Ik ga lekker genieten bij Heerenveen", zegt Van Ewijk. Andere clubs hebben zich niet gemeld. "Ik heb wel een dingetje gelezen over Feyenoord. Maar ja, die hebben Pedersen en Geertruida. Ik weet niet of Feyenoord nog interesse heeft."
Feyenoord heeft wel geïnformeerd bij de zaakwaarnemer van Van Ewijk. "Rotterdam is mijn hometown. Dat zou mooi zijn. Maar anders blijf ik lekker hier. Geen probleem."
De wedstrijd Heerenveen-Fortuna Sittard begint zaterdag om 21.00 uur en is rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân Radio. De commentator is Roelof de Vries.
Milan van Ewijk over zijn positie
Van Ewijk begint aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen. Vorig seizoen werd hij door de supporters uitgeroepen tot beste speler van het seizoen 2021/2022. In het begin speelde hij vooral in een 4-3-3-systeem, maar de laatste maanden van het vorige seizoen en nu onder trainer Kees van Wonderen spelen ze toch vooral 5-3-2.
"Ik speel toch het liefst 5-3-2, want dan speel ik wat hoger. Dan is het wat makkelijker om heen en weer te gaan. Als we met vier verdedigers speelden, dan moest ik een langere afstand overbruggen om mee te doen met de aanval", legt Van Ewijk uit
Hij speelde afgelopen jaar 33 wedstrijden, maar scoorde maar één keer en gaf maar één assist. "Het rendement moet omhoog, maar dat gaat goedkomen. Ik heb wel een paar keer dat ik vind dat ik een assist op mijn naam had moeten hebben. Maar, klopt, dat moet beter."