Sportclub Heerenveen begint voorbereiding met overwinning met dubbele cijfers

Rami Al Hajj van Hearrenfean in duel met een speler van Gaasterlân-Sleat © Orange Pictures
SC Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen met 0-14 gewonnen van een regioselectie uit Gaasterlân-Sleat.
Heerenveen speelde in de eerste helft met een mix van spelers van het eerste elftal en spelers uit de jeugd. Bij rust was het 0-7 door doelpunten van Björn Gudnason (twee keer), Trustin van 't Loo, Demo Koida, Arjen van der Heide, Milan van Ewijk en Thom Haye.
De eerste oefenwedstrijd van sc Heerenveen
In de rust wisselde Heerenveen elf keer en weer stond er een mix van basisspelers en jeugd op het veld. Aanwinsten Andries Noppert en Mats Köhlert maakten hun eerste minuten voor de ploeg.
Met deze spelers in het veld liep Heerenveen uit naar dubbele cijfers. Tibor Halilovic, Amir Ismaïl (twee keer), Corné van Houwelingen, Anas Tahiri, Ian Beelen en Köhlert waren de doelpuntenmakers. Met name het laatste doelpunt van Köhlert was er één om in te lijsten.
Het doelpunt van Köhlert in beeld
Voor Kees van Wonderen was het zijn eerste wedstrijd als coach van Heerenveen. Hij is blij dat de kop eraf is.
Kees van Wonderen na de wedstrijd
De wedstrijd tegen de regioselectie uit Gaasterlân-Sleat is traditioneel de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van sv Oeverzwaluwen in Koudum.
Komende zaterdag speelt sc Heerenveen de tweede oefenwedstrijd, dan is de tegenstanden dorpsgenoot Heerenveense Boys. Daarna speelt de ploeg van Kees van Wonderen nog tegen TOP Oss, TuS Blau-Weiß Lohne en PEC Zwolle.