Riemer van der Velde: "Ik heb veel vertrouwen in Kees van Wonderen"

De SportCast met Riemer van der Velde © Omrop Fryslân
Erevoorzitter Riemer van der Velde heeft veel vertrouwen in Kees van Wonderen. Zaterdag stond de nieuwe trainer van sc Heerenveen voor het eerst op het trainingsveld bij de club.
In de SportCast van Omrop Fryslân vertelt Van der Velde over zijn eerste ervaringen met Van Wonderen. Jaren geleden kwam Van der Velde hem tegen bij een wedstrijd van de beloften van Heerenveen tegen die van Go Ahead Eagles.
"Toen was ik onder de indruk van zijn presteren. Dat was nog in de eerste divisie", zegt Van der Velde. "Hij heeft de verwachting dat er hier meer mogelijk is dan bij Go Ahead. Dat is afwachten of dat de realiteit is."

Vertrouwen

Waarop is het vertrouwen van Van der Velde in Van Wonderen gebaseerd? "Dat is een gevoelsmatige zaak. Hij was een uitstekende voetballer en hij heeft als trainer willens en wetens keuzes gemaakt om een bepaalde weg in te gaan. Op alle niveaus heeft hij getoond zinvol over voetballen te praten", zegt de man die tussen 1983 en 2006 voorzitter was in het Abe Lenstra Stadion.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend elke maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Over welke selectie Van Wonderen komend seizoen de leiding heeft, is nog niet zeker. Er zullen nog meerdere spelers moeten worden gehaald. Waar Cambuur met suikeroom Bert van den Brink iemand heeft die wel eens een ton wil bijleggen, heeft Heerenveen dat niet.
Al denkt Van der Velde daar anders over. "Ik weet dat er personen zijn die bereid zijn en wel willen meebetalen, als er eens een speler komt."

Patrick Pflücke

Een speler die de 81-jarige inwoner van Langweer graag had gezien bij zijn club, is Patrick Pflücke. De Roda JC-speler was afgelopen winter te koop voor een paar ton.
Daar zijn ook externe financiers voor geweest om hem voor Heerenveen over te nemen, maar de club heeft dat afgewezen. "Het kan zijn dat ze hem geen toegevoegde waarde vonden. Het kan ook zijn dat ze dachten: hij is in juli transfervrij en dan halen we hem gratis op."
Dat is echter een verkeerde gedachte volgens Van der Velde. "Daar vergis je je meestal in. In die tijd was hij te koop voor twee tot drie ton. Als je hem toen had opgehaald, had dat met een goedkoper salaris gekund. Dan had je beter toen drie ton kunnen investeren. Dan had je hem voor vier jaar kunnen vastleggen."
De SportCast met Riemer van der Velde