Dit verandert er op het eerste Oerolfestival sinds 2019

De laatste editie van Oerol, in 2019 © ANP
Twee keer kon het grootste locatietheaterfestival van Europ niet doorgaan vanwege corona, maar nu kan het weer: Oerol op Terschelling. Nog enkele weken en dan gaat het los. Het wordt niet helemaal als vanouds.
"De grootste verandering voor de bezoekers is, denk ik, dat we een aantal nieuwe festivalplekken hebben, ook wel oorden genoemd", vertelt hoofd programmering Sabine Pater. Er zijn vier zogeheten oorden.
Het festivalhart van Oerol met onder andere de kaartverkoop was altijd de Westerkeyn, maar dat is dit jaar niet meer het geval. De kaartverkoop is nu volledig digitaal. "Er zijn nog wel een paar servicepunten waar je terecht kunt met vragen, maar je kaartje koop je met je telefoon of laptop."
De Westerkeyn is alleen 's avonds nog open en wordt dan omgetoverd tot Club W, waar gedanst kan worden. Het is dit jaar de laatste keer dat Oerol de Westerkeyn kan gebruiken, want het gebied is verkocht.
Het Oerolfestival is dit jaar anders dan anders
Kaartjes zijn dit jaar alleen digitaal te koop en niet meer aan de kassa © Omrop Fryslân
Het tweede oord is het terrein De Betonning bij West, dat er nu al enkele jaren is. Helemaal nieuw is het oord Om Oost, vlakbij de Wierschuur in Oosterend. Hier staat een tafel van honderd meter lang waar van alles te beleven is op het gebied van voedsel van de toekomst. Het laatste oord is bij het Bostheater bij Formerum en heet De Luwte.
Oerol begint op 10 juni en de kaartverkoop gaat komende donderdag van start.
De opbouw van het festivalterrein is in volle gang © Omrop Fryslân, Lennard Geerts