Verdediger Joost van Aken wil bij Heerenveen blijven: "Ik denk dat we er wel uitkomen"

Joost van Aken over zijn toekomst
Joost van Aken komt dit seizoen niet meer in actie voor Heerenveen, toch hoopt de centrale verdediger binnenkort zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. "Ik denk dat we er wel uitkomen."
Toen Van Aken in februari bij Heerenveen kwam, was hij niet wedstrijdfit. Tegen RKC Waalwijk maakte hij na 6 maanden blessureleed zijn comeback. Hij was meteen de beste man op het veld.
"Ik heb het zwaar gehad: veel blessures, veel operaties, mensen die me hebben afgeschreven. Mensen zeiden dat professioneel voetbal er misschien niet meer in zat. Dus ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik het nog kan", zei hij voor de camera's.
Sportclub Heerenveen speelt zondagmiddag de tweede halve finale van de play-offs uit tegen AZ. De eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden op Omrop Fryslân radio en het commentaar komt van Arjen de Boer. Als Heerenveen AZ uitschakelt, dan speelt de ploeg op 26 en 29 mei de finale tegen FC Utrecht of Vitesse.
Achteraf zou je kunnen zeggen dat Van Aken misschien te snel zijn rentree heeft gemaakt, want in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo ging het mis. Na de 1-0 van Amin Sarr sprong hij van blijdschap in de lucht en raakte daardoor geblesseerd aan zijn lies. Hij stond een paar weken aan de kant. In de wedstrijd tegen SC Cambuur moest hij vlak voor rust invallen voor de geblesseerde Nick Bakker.

"Ik had verstandig moeten zijn"

"Die wedstrijd tegen Cambuur stond met hoofdletters in mijn agenda. Daar wilde ik bij zijn en daar heb ik alles voor gedaan. Achteraf gezien had ik misschien iets verstandiger moeten zijn."
Tegen Cambuur heb ik bewust een risico genomen, achteraf heeft dat niet goed uitgepakt
Joost van Aken over zijn blessure
"Ik was nog niet volledig hersteld en ik merkte in die wedstrijd al snel dat ik er weer uit moest. Maar ja, ik stond er net in. Ik heb die wedstrijd dus wel uitgespeeld en het is het waard geweest, want ik wist nog de 3-3 te maken. Ik heb ervoor gekozen om toen een risico te nemen en dat heeft achteraf niet goed uitgepakt."

Richten op komend seizoen

De 27-jarige Van Aken kwam in februari terug bij sc Heerenveen en tekende een contract tot het einde van dit seizoen. De centrale verdediger was transfervrij na buitenlandse avonturen bij Vfl Osnabrück en het Belgische Zulte-Waregem. Daarvoor speelde hij ook al zeven seizoenen voor Heerenveen. Daarna ging hij in 2017 naar Sheffield Wednesday.
Mocht Heerenveen de finales van de play-offs halen, dan zal Joost van Aken daar niet bij zijn. Hij richt zich op komend seizoen. Heerenveen heeft de intentie uitgesproken dat ze met Van Aken willen doorgaan.
"Ik heb een gesprek gehad met Ferry (De Haan) en die heeft me verteld dat Heerenveen de intentie heeft om met me door te gaan. Daar ben ik erg blij mee. De club heeft het nu uitgesproken en ik wil ook graag blijven. Dus ik denk dat we er wel uit gaan komen."